Quantcast

Деца посрещнаха чешкия вицепремиер с „Оставка!“ (видео)

Юлиан Христов Последна промяна на 09 декември 2013 в 13:25 7979 29

 Ученици от столичното Шесто основно училище “Граф Игнатиев” посрещнаха с викове „Оставка“ Мартин Пецин, вицепремиер и министър на вътрешните работи на Чехия.

Пецин се срещна с българския си колега Цветлин Йовчев в сградата на МВР.

При вида на министерския кортеж и отцепения от полиция район, ученици започнаха да викат „Оставка“.

Чешкият вицепремиер връчи на Цветлин Йовчев помощ от 920 хил. евро, които чешкото правителство отпуска на България за справяне с бежанската криза. 

Това не е първата подобна проява на будните ученици от столичното училище. На 13 ноември при протест на преподаватели в градинката до МВР, ученици ги подкрепиха от прозорците на класните стаи. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 15:15

Ханку Брат-

Непълнолетните НЯМАТ право да участват в политически учреждения, формации и прочее. НЯМАТ право да гласува и да упражняват каквото и да е форма на политически убеждения. НЯМАТ право да се шляят по заведенията след 23 часа ( ако се не лъжа).

Въобще, непълнолетните имат повече задължения, отколкото права. Ала дори и да приемем, че "морализаторите" не тачат законите на тази държава, то наистина по никакви етични норми не може да се оправдае въвличането на деца в игрите на възрастите.

Относно хормоните, те бушуват спрямо противоположния пол, а не спрямо политически партии. Вие в кой свят сте живятл между 14-та и 18-та си година?

10.12 2013 в 13:04

Ханку,

грандиозний протестантино,

през крив макарон. Не го ли прие вече. Време ти е . Трябва да го превдлътнеш и да кандишеш. Сядай си на дирника до клавиатурата и си кротувай както и до сега. То на приказки си голям.

10.12 2013 в 05:48

Как е да си плиткомислещ ?

10.12 2013 в 02:55

Поля ти в Харвард ли си завършила?

10.12 2013 в 02:30

оставка е новото анатема! Кажеш ли го и веднага получаваш билет за спортен лагер Белене Нов! И тихо, че имаме оперативни данни с другаря олигарски ...

10.12 2013 в 02:29

Не подценявай правата на лицата навършили 14 години. Въпреки, че хормоните бушуват в тази възраст, това е един период когато човек най-много се дразни от несправедливостите на живота.

10.12 2013 в 00:35

Що така "протестите" пропуснаха гимназиите и направо в основните училища се проявиха? А в детските градини скоро ли ще викат "оставка"?

09.12 2013 в 21:26

Не си виновен, слънце, не си, природата е забравила да се погрижи за теб, по-точно за двете ти горни полукълбета :)

09.12 2013 в 17:22

Някой от "ранобудните" студенти да обясни на "будните" ученици, че България е в "изолация" и чешки вице-премиер няма какво да прави на посещение у нас. Не е лошо също някой да обясни на новите "морализатори", че по закон, а и според почти всички етични рамки, учениците са непълнолетни и за действията им носят отговорност родителите им. Така, че най-добре да отидат и да ги помолят те да протестират от тяхно име, защото иначе упражнението е безсмислено. Няма кой да ме убеди, че изпращането на деца да протестират е морално, да не говорим за законно.

09.12 2013 в 17:11

станаха за смях неокомунистическите малоумници.вечният девиз:.."права,когато съгреши дори ..."наглеци,не искате да признаете ,че нарисувахте под крилото на кремъл най-големия грабеж на една държава,който света още не бе виждал!всички действия,включително и на костовото правителство бяха под ваша диктовка.ако е имало демократично правителство щеше да има осъдени и лустрация.и се гордеете ,че затрихте един нещастен народ,като избихте навремето елита ,а сега прокуждате умните..живейте ,чревоугодници в тъмния ви рай.за идиоти като вас ХРИСТОСказа от разпятието:"Прости им ,Господи,те не знаят какво правят.."покайте се ,извинете се на народа и замълчете ..