Quantcast

Преподаватели питат Йовчев защо полицаите на протеста са анонимни (снимки и видео)

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2013 в 15:07 5451 64

Преподаватели питат Йовчев защо полицаите на протеста са анонимни  Снимки: Сергей Антонов

 

 

Близо 300 души се събраха в градинката на църквата "Св. Седмочисленици" до сградата на МВР. 

Много от присъстващите са преподаватели, които изразяват недоволството си от проявеното полицейско насилие при вчерашния протест. Сред преподавателите са Нели Огнянова, Димитър Бечев, Александър Кьосев, Калин Янакиев, Цочо Бояджиев

Сред протестиращите бяха забелязани и Йонко Грозев и Найден Зеленогорски от Движение България на гражданите. 

Полицейското присъствие е засилено, а достъпът до МВР е блокиран. 

От съседното Шесто основно училище "Граф Игнатиев" ученици скандират от прозорците на учебните стаи "Оставка", а протестиращите им отвърнаха: "Правим го за вас".

Преподавателите носят снимки на участници във вчерашните протести, които са окървавени от сблъсъците, както и снимки на самите сблъсъци. Издигнат е плакат с надпис: "Университетските преподаватели припомняме: Насилието е безсилие", както и плакат с надпис "Помощ! Полиция! Дж. Хелър, Пераграф 22".

Присъстващите на протеста започнаха да попълват сигнали, адресирани до главния секретар на МВР и до министъра на вътрешните работи.

В сигнала пише: "Бих искал да сигнализирам, че от началото на студентските протести, до настоящия момент, наблюдавам, че вашите служители, натоварени с опазване на обществения ред по време на протестите, са без изискваните от Закона за МВР лични опознавателни знаци. С оглед на ситуацията от последното денонощие, нарастващото обществено напрежение и възможностите за провокации, които да доведат до нежелана ескалация на гражданските протести, съм изключително обезпокоен, че при евентуални инциденти, ще бъде невъзможно да се идентифицират участващите в тях. Поради това ви моля да разпоредите извършването на проверка", се казва в сигнала, който ще бъде подаван до МВР.

Видео: Сергей Антонов

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2013 в 16:53

каква нечовешка злоба в тази неокомунистическа мърша..и забележете каква ценностна система защищават!когато говори партията ,ако не приветстваш правата и линия ще мълчиш..нямаш право на свободно мнение и свободно придвижване..пещерни другари,не вярвам ,че сте безмозъчни.навярно просто предизвиквате,правите пак досиета ,а ако ссср ви заповяда и лагерите ще отворите май.аз не мога да мразя малоумните ..а на кръста ХРИСТОС каза:"Прости им господи,те не знаят какво правят"...покайте се ,извинете се на народа ,който затрихте и замълчете ...четете и понеже не можете да мислите ползвайте нашите мисли ,без такса за авторско право и без кавички..Боже,пази България..

14.11 2013 в 07:33

дино,

казваш да ги събера постовете от нашия разговор и да ги показвам. Ами те са тук и всеки може да ги прочете и проследи. Вупрос на желание и съвсем малко търпение. е, какво излиза, змачи можело. Значи можело да се търпим и да се изслушаме взаимно.
Доволен съм от краткия разговор с теб. Дано пак се засечем и да си кажем по някоя и друга приказка, надявам се без да повишаваме децибелите. Аз често влизам в този сайт, въпреки честите ми мърморения намирам интересни неща за четене. четаи следя някои форуми. Интересен ми е този за политиката, за тежките машини и най-вече оръжеиния. Там има според моето любителско мнение компетентни участници.
Хайде Чоа и ако прочетеш това лек и спорен ден.

14.11 2013 в 01:48

Горката ти майка, старата госпожа Мутра. Разчиташе, че ще се изучиш и ще станеш голяма Тиква като дядо си. Ама ти не.. при Кутев, та при Кутев. И сега Кутев като си закара на сервиз колата да я оправят вие на отложено плащане ли ще сте?

13.11 2013 в 23:32

здравей сега смогвам..знаеш ли попрепрочетох от къде тръгнахме и ако щеш вярвай умрях от смях..от една безумна клетва събудила явно човещината ..ако можеш събери постовете и ги показвай на хората изумително е колко не сме лоши..благодаря ти за разбирането бъди жив и здрав..

13.11 2013 в 20:05

А КОЙ каза: ДПС е проклятието за България"? Иван Костов.

13.11 2013 в 19:15

А кой им е потърсил сметка на тия "препУдаватели" за забранената от закона политическа дейност във ВУЗ?

13.11 2013 в 19:03

дино,
извинявай за диньо,
още благодаря за култирния и човешки диспут, ако мога така да се изразя. нещо страшно рядко срещано. Удоволствието е мое. Може и да не съм съгласен във всичко с теб, но това си е мой проблем. И обратното е в сила. Де всички опоненти да бяха като теб. Често, дори и някъде тук твърдят, че съм простак. Аз твърдя, че за мое съжаление се правя на такъв в спора с доказани (според мен) простаци, защото при опитите ми за човешки спор с тях съм срещал стена от тъпотия и простащина и нормалната човешка приказка не върви.
А за младежите времето ще покаже. Те са ни надеждата да оправят България. Нали ако я докарам нявгаш до пенсия с техните пари ще я караме.

13.11 2013 в 18:36

виж явно е трудно да приемем че има по добри и отговорни от нас..но е така..и съм сигурен че тези момчета и момичета ще променят българия към по добро...защитавам ги защото по добро в момента от тях в България НЯМА..аз и ти ..ние ще се ръчкаме по кокалчетата защото така ни възпитаха и дори да не го осъзнаваме ..така е ..ако не за протестите то заради нещо друго..но понеже живея на вън и съм много добре запознат със западното общество искам да ти кажа че тези младежи искат онази подредба ..лоша за едни но по добра не е измислена за сега..защото тя ще им даде достойнство равнопоставеност и най вече мечти..явно не си платен така че съжалявам..

13.11 2013 в 18:28

xyй,
а ти 1991г. помниш ли. Правителството на Фил Димитров с кои гласове дойде с малко, но завинаги (по думите на един още подвизаващ се ДЕМООЛИГОФРЕН). не бяха ли гласовете на ДПС. А големия демократ Ж. Желев как стана президент. не беше ли пак с гласовете на ДПС. А разрухата и грабежа при правителствата на Фил и на Иван Костов. Кой разби земеделието? Фил. Кой разграби и продаде на безценица на свои хора активи за 25-30 милиарда лева и ги хариза за по-малко от 2 милиарда . Костов. Нещастник си ти говедо тъпо.

13.11 2013 в 18:18

xyй,

доказан надничар си ти говедо.