Ден 66: Отровното трио ще обяви датата на 'Третото народно въстание' утре (видео)

OFFNews 12 септември 2020 в 20:13 5535 2

За 66-а поредна вечер протестиращи се събират в "Триъгълника на властта", за да поискат оставките на премиера Бойко Борисов, правителството и главния прокурор Иван Гешев. Утре ще стане ясна и датата на "Третото народно въстание".

Протестът е под наслов "Нас не ни е страх".

Отворен за движение е булевард "Дондуков", а бул. "Цар Освободител" е блокиран от протестиращите и от буса с озвучителната техника. 

 

Хронология на събитията:

22:00 ч.: Протестиращите блокираха "Орлов мост". 

20:17 ч.: Днес няма никой от ГЕРБ в БНТ, така че няма нужда да се разхождате до "Орлов мост", каза Хаджигенов. 

20:15 ч.: По традиция звучи химна на България.

21:05 ч.: "Да ви подсетя за Караянчева, която твърди, че тук получаваме пари от Черепа. Естествено, че ще и потърсим отговорност. Но в такъв случай защо прокуратурата не провери. А Каракачанов даже цитирал суми - по 30, 50 и 200 лева. Защо Гешев не провери думите на този простак?", попита Минеков. 

21:00 ч.: Днес онзи, който ни определи като мафия казал, че би говорил с нас. И казал, че ни уважава. Безсрамник! Нито дума за "кървавата сряда" – "Великото народно въстание", провело се на 2 септември. Нито дума за пострадалите. Нито дума за унизените. До днес крият данните за "кървавата сряда". Но ще дойде ден, в който ще го разберем. Ще разберем истината за деня, в който насъскаха българи срещу българи, заяви проф. Велислав Минеков от трибуната. Той цитира и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който по-рано заяви, че "Борисов не е мутра. При гражданска война такъв бой ще падне и такъв ще го отнесат". "Става въпрос за нас. Виждате, че наглостта им няма граници", каза още проф. Минеков.

20:48 ч.: Протестиращите освиркват Сачева, докато демонстрант разказва как вчера беше блокирана пред БНТ

20:43 ч.: "Канадските зелени са заявили подкрепа за протеста в България", започна речта си Арман Бабикян от "Отровното трио" и продължи: До онзи ден ние всички бяхме мафия, а днес чуваме, че министър-председателят е склонен на разговори с мафията. Как така премиер на държава ще разговаря с мафията, попита риторично Бабикян. Той добави, че "казват, че не сме можели да управляваме страната. Ако си спомняте, те (управляващите - бел. ред.) назначиха един производител на банички за шеф на АЕЦ-Козлодуй".

20:35 ч.: Цвета Караянчева казала днес, че нашият иск срещу нея не я притеснява. Едното обяснение е, че Божков плаща. Тези пари ги търся 66 дни, надявам се Караянчева да ги намери. Другото обяснение е, че след 10 години управление, иск от 30 000 лева не я притеснява, защото 30 хиляди лева какви пари са за ГЕРБ, заяви адв. Николай Хаджигенов от трибуната. Утре в 18 ч. свикваме брифинг за медиите и ще обявим трета дата за Велико народно въстание, добави той. 

20:15 ч.: Върху фасадата на Народното събрание се прожектират видеозаписи, в които се показва промяната в позициите на управляващите. Докато тече "филмът", протестиращите ги освиркват. Най-силно се освирква социалният министър Деница Сачева, предаде репортер на OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

2

tough

13.09 2020 в 10:14

Е да, баш така си стана, ама много хора отказват да повярват. Свинчо има доста възможности във всякакви сфери.

706

1

order

12.09 2020 в 20:49

https://m.fakti.bg/mnenia/509789-borisov-za-izpravane-pred-tribunal-si
.....Носят се слухове, че съпремиерът на премиера Борисов – Пеевски, е спряган за инспиратор на бомбената атака срещу полицаите в кървавата сряда на 2 септември чрез Къро. Тоест – ултрасчета, агитки. Това няма как да се е случило без одобрението на самия Борисов, който има интерес от компрометирането на мирния протест.
Днес Борисов от лоното на ДПС – Кърджали, заяви, че на 2 септември е имало насилие над полицаите. Да, съгласен съм с него. Имаше насилие над полицаите, ако се приеме, че Борисов, Пеевски и ръководителите на МВР са го създали. Редови полицаи бяха оставени час и половина под бомбените атаки на платени ултраси-агитки-провокатори, без да получат заповед да се защитят. Като се изтеглиха бомбаджиите, на полицаите им беше заповядано да пребиват мирните протестиращи и журналистите, които снимат.
Борисов,
за изправяне пред Трибунал си!