Quantcast

БСП излиза на протест срещу новия заем

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2015 в 07:28 4887 12

Партийци от БСП днес ще излязат на протест пред парламента срещу новия заем от 16 млрд. лева.

Днес в Народното събрание ще бъде обсъден именно новият дълг, като в 11 часа ще започне и демонстрацията на социалистите.

"Утре управляващото мнозинство вкарва по терлици като първа точка от дневния ред на НС одобряването на 16 млрд. лв. заем. Активната гражданска позиция е единствения начин да се противодейства на такива решения. Призовавам всички граждани да се противопоставим на заробването на България, нашето, на нашите деца и внуци утре в 11:00 часа пред Парламента", написа депутатът от левицата Мая Манолова в профила си във фейсбук.

Преди това тя публикува там банкнота от 10 000 лв. с образа на финансовия министър Владислав Горанов. Тя е изработена от младежката организация на БСП в Кюстендил, от където е избрана и Манолова. Депутатката обяснява, че банкнотата символизира сумата, с която "правителството на Борисов ще натовари всеки един гражданин на страната, да плаща за новите дългове“.

Освен банкнотите с лика на Горанов като реквизит на протеста ще се използват и тояги - символ на „просешката тояга, до която правителството на Бойко Борисов ще доведе българските граждани".

В разяснителните си коментари за новия дълг от управляващите обясниха на опозицията, че новият заем ще бъде за рефинансиране на стари дългове и ще осигури финансова стабилност за следващите 3 години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2015 в 18:14

Имаш да си ВРЪЩАШ педал скапан !- маика ти беше ку-ва и за това те е яд!

18.02 2015 в 14:52

Boian4ooo, не ми се набирай по уя с устни. Въпросът ми беше към мистър Уйчаки.
Айде бе уйчаки, давай "таблиците" и "разбивките" дето си ги видял. Дай да успокоим народеца, зер такова хубаво правитество друг път няма да ни се падне! не!

18.02 2015 в 14:28

ААААА на много от пишещите във форума нещата маи не са им ясни ! - за това питаите Кънчо които е УЧИЛ ПОЛИТ и ПЛАНОВА ИКОНОМИКА!!!!Тои ще ви светне!

18.02 2015 в 12:30

Стииига разтяга локуми бе! Конкретно те попитах:
колко от тези 16млрд от 2016 нататък са за стари дългове и КАКВО СЕ ПРАВИ С "ОСТАТЪКА"?
Тоя тръгнал да ми снася звезди за заводи на Ауди във Вълчедръм!
Още малко и ШВЕПС!

18.02 2015 в 12:00

Кънчо,за контрол на "свободните" пари съм.Стига да ги има.Професионално това е работа на Сметната палата,политическият контрол е в Народното събрание,а демократичния контрол на гражданите -чрез НПО и улицата. В последният пасаж на поста ми е изразено ,защо този стабилитет ни е нужен.Разберете ,че при "врящият" наоколо казан е важно да привличаме инвестиции.За три дни имаше три съобщения за нови заводи на Германия ,Япония и гръцки милиардер,който се мести с капиталите и производството си тук.От расия "избягаха" над 180 млрд. долара за 8 месеца.Защо да ходят само в Лондон!?А в много от претенциите на чуждите инвеститори се търси инфраструктура,може да се наложат държавни гаранции,съучастие и пр.Трябва да ускорим и интерконекторите.Съгласен съм ,че 10 % е висок.

18.02 2015 в 11:47

ВИИ ЛУДИ ли сте бе - да изкарате на този студ и вятър 70-85годишни бабички и дедовци че нали ще ги уморите бе!?Тая Мая Манолов съвсем е ЛУДНАЛА - ама караи РЕКЛАМА да става!!!!!

18.02 2015 в 11:23

" става въпрос за СТАБИЛИТЕТ при ИЗГОДНИ финансови пазари."

е КОЛКО да са ИЗГОДНИ? Като при "до 10%" лихва. То самото допускане на такова равнище на лихвения процент е престъпно!

вуйчаки отново се проявява като гейберомансър - СТАБИЛИТЕТ. Колко модерно звучи. Придава тежест в доводите, нали?
Преди 3години онова чучело с пипонестата глава беше задъфкал "СЕКТОРНИ ПОЛИТИКИ", досущ като теб.
Празни кратуни гейбераЗки.


Просто и елементарно можеш ли да обясниш "професоре" колко от тези 16млрд от 2016 нататък (защото за 2015г е гласуван бюджета и точно и ясно в него е разписано какво се погасява)са за стари дългове и КАКВО СЕ ПРАВИ С "ОСТАТЪКА"?

18.02 2015 в 11:05

Ърнест,не сте прав.Ама никак даже.Протестите срещу Орешарски започнаха,когато назначи Пеевски.И бяха спонтанни от душа и сърце срещу олигархията и мафията.Виждате,че и сега продължава борбата в тази посока.Протестът срещу неговият милиард не е бил по икономически ,а по политически мотиви и поради факта,че комуниста винаги яко краде и пуска по 20 стотинки на електората.И второ изолацията на кабинета бе факт,еврофондовете бяха спрени и отивахме в блатото.Уродливите практики носеха опасността парите да ги засмучат фирми на ДПС(спомнете си бързите "конкурси" за "Южен поток",поради което Европа го стопира и не стана).Кабинетът дойде мъртвороден на вълната на Костинбродската "афера" и бе едно тягостно безвремие..Сега нещата са различни и става въпрос за стабилитет при изгодни финансови пазари.Трябва да има контрол по разходването на евентуално "свободна "част от парите;да бъдат за полезни инфраструктурни проекти.Всички икономики прибягват до кредитиране ,важното е рискът да е премерен,а той в случая е такъв.

Обстановката в света е толкова тревожна и деструктивна,че в този момент да се клати лодката,с измислени поводи е равно на безотговорност ,граничеща с национално предателство.


18.02 2015 в 11:04

Къде е онзи "изкрИвения" хомомансър от герП?
Ето бе педал, излизат хората на протест. Айде да те видим как ще ходиш да ги разгонваш.

:))))))))))

18.02 2015 в 10:09

Той и Орешарски каза, че заема от 1 млрд ще е за покриване на борчовете на Дянков и Милен Велчев, но щяха да го изядат. А сега тези, веднъж изтеглиха 8 млрд лв., втори път се гласят да изтеглят 8 млрд евро (16 млрд лева), което прави общо 24 млрд лева, демек не един, не два, не три, не десет, а Д В А Н А Д Е С Е Т П Ъ Т И повече в лева, в сравнение със на заема от Орешарски и никой нищо не скача, нито прави протести. И въпросът е, ако някой преди е скачал и поради това, че му е идвало отвътре и то за заем от 1 млрд.евро, защо не скача сега, като говорим за дванадесет пъти по-голям заем. Отговорът може да бъде само един и той е, че протестите бяха организирани. Няма как иначе, някой който е недоволствал за 1 млрд. евро(2 млрд лева), сега за 24 млрд. общо заем да си мълчи. Ми то ако те е водил преди гнева, сега 3 милиона души следва да излезат на улицата. Е да, ама не.