Защо Борисов не се обади на Путин? Ще се обадя, ако одобрят Спутник V в ЕС

Ричард Алибегов с премиера в Кюстендил. Ако в едно заведение цената е 4 лв., а в друго 12 - къде ще си пиеш кафето, сравнява Борисов стойността на ваксините

OFFNews 13 март 2021 в 09:57 7424 2

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Кюстендил. Заедно с него са здравният министър Константин Ангелов, зам.-министър Николай Нанков, Ричард Алибегов, председател на Българската асоциацията на заведенията, и кметът Петър Паунов. 

В заведение в града Алибегов заяви, че важното за бизнеса е "да отворим и да работим така, че да не се стига до повторно и трето затваряне". Той поиска от Борисов да се ускори изплащането на парите по мерките за ресторантьорите и получи уверение, че това ще стане до седмица. Премиерът подчерта, че десетки милиони "отиват, за да могат хората да работят". 

На територията на ЕС могат да се поставят само одобрени от Европейската агенция по лекарствата ваксини. Ако сега одобрят руската, ще вземем и от нея. Китайската не е подала документи. Тези апели "Защо Борисов не се обади на Путин, Си Дзипин - мога веднага да се обадя. Но нека да одобрят ваксините, заяви Борисов. Първи бяха изпитанията на "Астра Зенека", веднага поръчахме 4 млн. Да напомня на тези, които говорят политически - разликата е в цените. Като в заведенията - ако едното работи на 4 лв, а другото на 12 лв., къде ще си изпиеш кафето, обясни Борисов.

По време на посещението на премиера Борисов в Кюстендил стана ясно, че над 100 млн. лв. са инвестициите в инфраструктурата на Кюстендил. Ремонтирани са улици, водопроводи, санирани са над 50 жилищни сгради. Една от основните задачи в Кюстендилско през следващите години ще бъде и изграждането на язовир "Кюстендил", с който ще бъден решен проблемът с питейната вода. Ще са нужни около 60 млн. лв., които ще се отпуснат от държавния ВиК холдинг. 

В Кюстендил премиерът Борисов посети храма „Успение Богородично“, за чието обновяване правителството отпусна през февруари т.г. над 1 милион лева. Храмът е на повече от 200 години и е паметник на културата с национално значение. Само през настоящата година кабинетът подпомогна църквите и манастирите в Кюстендилско с повече от 2 милиона лева. „Към всички религии трябва да се отнасяме с уважение“, посочи Борисов и пое ангажимент джамията в града също да бъде обновена. Министър-председателят Бойко Борисов напомни, че на предходното правителствено заседание бяха отпуснати средства и за ремонтни дейности в манастирския комплекс „Рождество Христово“-Шипка. „Някои много обичат да ходят веднъж в годината на Шипка, но всичко е в разруха. Сега ние ще го ремонтираме и направим“, изтъкна министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

2

Любомир Димитров

13.03 2021 в 10:28

Нямам думи просто !!!
Щял да се обади на Путин и Си и да поръча ваксини когато се получи разрешение на ваксините им от ЕС.
Абе бай , кой ще те чака тебе, бе ?!
Излезе информация, че руската ваксина вече е поръчана от повече от 40 страни, в т.ч. и от Унгария и Словакия, които са в ЕС, но не чакат разрешение от "началниците". Подобна е ситуацията и с китайските ваксини.
И какво прави лицето Ричард еди-кой-си в джипката ?! И той ли върти агитация и пропаганда за ГЕРБ.

12319

1

Чичо ви

13.03 2021 в 10:07

Баах ма'аму и тулуп... а бе, ти къде пиеш кафе за 12лв.???
 
X

Да помогнем на украинските деца!