ВМРО: Безродници от антифашисткия съюз са срещу Цариброд

Младите войводи обявиха, че Георги Димитров не е герой, а предател

OFFNews 02 ноември 2017 в 15:41 9763 0

Младежите от ВМРО излязоха с остра декларация срещу призивите на Българския антифашистки съюз да не се връща старото българско име на Димитровград в Сърбия – Цариброд. 

С връщането на името Цариброд ще бъде възстановена поне частица от една историческа справедливост, отнасяща се до българите в Западните български покрайнини, смятат от ВМРО. Те определят като "безродници" хората от БАС. 

Ето и целия текст на декларацията на Централното ръководство на Националния младежки комитет на ВМРО – Българско национално движение: 

За пореден път хора от Българския антифашистки съюз (БАС) и Българската социалистическа партия доказаха, че продължават борбата си срещу българщината и българите като цяло. Ден след като председателят на българското народно събрание Димитър Главчев, поиска от сръбския президент Александър Вучич да бъде върнато истинското име на Димитровград (дн. Сърбия) – Цариброд, отново изпълзяха безродниците, които да ни обясняват какви „югославянски братя" сме със сърбите и как видиш ли Георги Димитров бил „герой" на двата народа.

Не, Георги Димитров не е български герой. Той предаде българската кауза, за която загинаха милиони българи. Потъпка идеала за силна и обединена България и го продаде за жълти стотинки на Коминтерна. Този човек не заслужава град да носи неговото име нито в България, нито в днешна Сърбия.

Георги Димитров предаде българите в Македония, като ги остави на насилствената асимилация в Югославия, но не се спря до тук. Той работеше за създаването на „македонска" нация, на македонска народност в Пиринския край. Обръщаше българите в македонци насилствено, като принуди целия репресивен апарат да работи за тази цел. Остави българите от Западните покрайнини отново в пределите на Югославия, където да продължи асимилаторската политика.

Днес отново безродниците излезнаха. Отново доказаха, че единственото, което могат да правят, е да работят за чужди интереси, било то за Белград или за Москва, а както често се е случвало – в услуга на двете.

Ние от ВМРО сме твърдо зад искането за преименуването на Димитровград и връщането на старото име Цариброд, защото там живеят българи от векове. За съжаление днес ни дели изкуствена граница поставена след позорния Ньойски договор.

Винаги сме работили и ще работим за добруването на българите както в днешна България, така и за всички, останали по исторически причини извън пределите на Отечеството! Да живее България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови