Quantcast

Владислав Горанов - новият министър на финансите

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2014 в 17:19 21874 7

Владислав Горанов

Владислав Горанов е роден на 30.04.1977 година в град Плевен.

Горанов завършва математическа гимназия „Гео Милев” в родният си град. В периода 1994 -1999 година завършва Стопанската академия ”Димитър Апостолов Ценов” в град Свищов със специалност „Икономика”.

Горанов е магистър по „счетоводство и контрол”.

Работил е в Министерство на земеделието и горите, а от 2001 г. до 2009 е началник отдел "Социални разходи" в Министерство на финансите.

През 2009 година напуска и се включва активно в предизборната кампания на ПП „ГЕРБ”. 

Горанов е бивш депутат от ГЕРБ и зам.-министър на финансите в правителството на Бойко Борисов. 

Той изненадващо напусна парламентарната група на ГЕРБ през февруари тази година, ден преди конференция на ГЕРБ, на която Борисов обяви новите си заместници.

Когато стана ясно, че 42-то Народно събрание ще бъде разпуснато предсрочно, Горанов се появи отново в парламента, макар и не като депутат, а като експерт на ГЕРБ. 

От края на юни Горанов е изпълнителен директор и член на управителния съвет на Общинска банка. 

Семеен е, с едно дете.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2014 в 17:50

Владко е братовчед на Венцислав Върбанов и кацна като началник отдел в МЗГ на няма и 24 години по време на управлението на Върбанов(изненадаа). Изключително противно същество с арогантно държане. Навремето беше изключително некомпетентен и свърши доста бели. За да ги покрият, го преместиха обратно в МФ, да доокъка там. Продажен и нечестен. Срамно и страшно е, че му е връчен този пост, а още по-срамно е, че позволяваме вече десетилетия едни и същи хора да си разпределят едни пари и то съвсем на светло, без да се крият.

07.11 2014 в 15:42

Момчето има мега сериозни връзки, щом е успяло на 24 години, току-що изкласило университета и без никакъв опит, да не говорим за управленски такъв, да стане началник на цял отдел в Министерството на финансите, а на 32 - зам.министър. Ей заради такива парашутисти, спускани незнайно от къде, сме стигнали дъното и вече копаем надолу. Умните, способните и талантливите хора отдавна се изнесоха от тая държава, а тези, които по непонятни и за мен причини все пак останаха, едва преживяват с мизерните си заплати. Въобще не искам да коментирам връзките му с Делян Пеевски. Самият Пеевски е с подобен кариерен възход кажи-речи откакто е махнал памперса, така че не е чудно, че краставите магарета са се надушили и през 9 баира. То подобното винаги привлича подобно. Очаквам финансова политика на страната "а ла Дянков" №2, така че да се стегнем....

07.11 2014 в 09:29

„Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?"КАК БЕ ПУТКА МАЙНА?!
МА КА ЩЕ СИ ИЗДЪРЖАШ СЕГА СЕМЕЙСТВОТО С ЕДНАТА МИЗЕРНА МИНИСТЕРСКА ЗАПЛАТА БЕ-Е-ЕЕЕЕЕ?!
АМИ ЧЕ ТЕ ЦЕНИТЕ СА ОЩЕ ПО-ВИСОКИ ОТПРЕДИ ГОДИНА?!!!!http://bit.ly/1tOBulB

07.11 2014 в 09:15

лимонката на модела кой в правителството.в РБ има достатъчно кадърни финансисти, които да го вкарат в пътя.

06.11 2014 в 23:46

Брей, голяма жертва от негова страна да се съгласи да поживее за известно време с мижавата заплата на министър. Нали напусна парламента, щото приятелите му милионери станали докато той си губи времето там. Поне Д. Добрев е сменен.

06.11 2014 в 20:11

Поредния успешен млад човек, май, но да видим...

06.11 2014 в 18:03

Ако се вярва на написаното, на 24 години, само две години, след като е завършил е станал началник отдел. Лошо няма де, то тогава май нямаше изискване за стаж. :)