ВКС гледа делото по казуса Полфрийман, ВМРО протестира пред Съдебната палата

OFFNews 07 октомври 2019 в 07:17 2379 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

ВМРО организира днес протест пред Съдебната палата в София. От партията призовават всички, недоволни от предсрочното освобождаване Джок Полфрийман да изразят гражданската си позиция на митинга от 9 часа. 

За този час е насрочено заседанието на Върховния касационен съд, който бе сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд - Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов. 

Делото е за възобновяването на производство за предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман, съобщиха от ВКС. „Заради изключителния обществен отзвук на делото, както и с оглед разпространената в общественото пространство информация, че условно предсрочно освободеният Джок Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване във връзка с предстоящото произнасяне на ВКС, следва да се осигури възможност за провеждане на касационното производство в кратки срокове, като делото бъде пренасрочено
за 07.10.2019 г. от 9.00 ч. Посочената дата на заседанието е определена след съгласуване и преценка на състава, ангажиран за разглеждане и решаване на делото, съобразена е със служебната ангажираност на съдиите, като осигурява и достатъчен период от време за подготовка на страните“, се казва в съобщението на ВКС.

Настояваме за морално решение, което да възстанови чувството за справедливост в обществото, пишат в призива си за протеста от ВМРО. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови