Вижте плана за сливане на НАП и митниците

Последна промяна на 24 октомври 2014 в 15:35 6100 5

Концепцията за сливане на НАП с Митниците беше публикувана от бившия зам.-министър, избран за депутат от БСП в 43-ия парламент Георги Кадиев днес.

Според текста, който по информация на OFFNews е изготвен от зам.-шефа на КФН Николай Попов, в агенцията вече е стартирало техническото сливане.

Концепцията за създаване на единна приходна агенция в Република България е от 10 стр.

Според Кадиев тя е "план за унищожение на митниците", нарича я "КТБ-2" и според него тя ще доведе до сриване на приходите в държавната хазна. 

Заслуга за изработване на стратегията има Николай Попов, който е сочен за приближен до ДПС. Хора от митниците коментираха за OFFNews, че стратегията цели защита на корпоративни интереси около партията на Доган. Тъй като сливането на администрациите по тази стратегия вече е в ход, имало готовност тя да мине парламентарната процедура в "спешен порядък", така че да е налице при следващото правителство. 

Публикуваме целия документ, чиято автентичност все още не е потвърдена официално. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2014 в 21:03

Информацията да е на едно място - тя може да бъде на едно място, но да се ползва от различни институции. Аз съм против обединяването - приходите първо бяха в НОИ и сякаш тогава се събираха най-добре. После отидоха в НАП, сега искат да се обединят с митниците,... общо взето почваме да правим неща само и само да кажем, че сме направили нещо,...но реално нищо не променяме. Не е въпросът как ще се казва институцията или институциите, която ще събира приходите, а как ще работи, за да ги събира.

25.10 2014 в 00:23

Неграмотници знаете ли каква част от приходите в държавата са на основата на взетите пари от митниците и каква част е от НАП, че приказвате че било по-добре.Запознайте се по-обстойно и тогава изразявайте мнение, защото от ето такива некомпетентни изказвания държавата ни е на този хал.

24.10 2014 в 19:17

А да обединим парламента със Сливенския ?

24.10 2014 в 16:55

Според мен е добре да са на едно място. Институциите ще имат всичката информация на едно място. Остава да има политическа воля да се направи, както и да се осигури независимост на тази структура (това ще е най-трудното нещо, защото отсега виждам как всички партии ще искат да имат свои хора там).

24.10 2014 в 16:20

точно така !
съберете ги на едно място, за да ни е лесно - след 3 месеца като тръгнем, да ги изтрабем до крак и завинаги.