Велизар Енчев: 6 месеца военна подготовка за младежите, после клетва

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2016 в 09:10 4744 9

Реалистично е предложението за връщане на задължителната казарма. 81% от българите одобряват връщането на Строителни войски.

Това заяви доц. Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт, по Нова тв по повод предложението на Красимир Каракачанов за въвеждане на редовна военна служба за 6 месеца. Според идеята на ВМРО българските граждани без основно образование трябва да се занимават с трудова повинност и усвояване на трудови навици и професии.

"За да предложиш подобно нещо, първо то трябва да мине на референдум и второ - за това нещо трябва да има пари. Къде е този финансов ресурс?", попита Енчев, като уточни, че задължителната казарма ще ни струва 1,5 милиарда лева. По негово мнение тази идея е по-подходяща за друго време, а в момента е по-належащо да се заделят пари за охраната на границата и за въздушните си сили.

В същото време той предложи задължителна шестмесечна военна подготовка за младежите и в края да има задължителна военна клетва. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2016 в 12:26

Ако се възстановят СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ за турците и циганите държавата ще е само на печалба, защото те ще работят безплатно по 2 години и няколко месеца в полза на българския народ. И също ще придобиват професия, квалификация, трудови навици и дисциплина.

А за българите - военно обучение в училище и ВУЗ и 6 месеца задължителна служба, след което всяка година по 1 месец задължително преподготовка, както в Израел. Израелската армия има най-подходящия за нашите условия модел на обучение и служба, нека малко се поучим от евреите.

А относно това, че щяло да бъде много скъпо, НАРОДА е казал: "Който не иска да храни своята армия, ще храни чужда."

25.02 2016 в 11:47

"Задължителна клетва" хахаха ще умра... клетвата е доброволно поемане на някакво задължение. А и в края на краищата гражданите сами решават дали искат да умират за страната в която са родени/живеят... някой си да вменява това смърди

25.02 2016 в 11:47

За да искат нещо като задължителна казарма или обучение, даже и за 1 ден, трябват пари. Тоест първо трябва народът да се замогне, за да плаща данъци и държавата да има средства.

Но въпросът е: когато хората са добре и си живеят живота, на кого ще му пука за някакви овенни глупости? Всеки ще предпочете да си плащаме за сигурността на професионалисти, а пък и без това сме си в НАТО. Е, то винаги ще има разни пубери, атакистчета, чукалчета, енчефчета, лукофчета и кандидат-мутрета, чието боготворение към мускули, агресия и оръжие няма да се изпари лесно, ама такива не би трябвало да определят стратегията и да влияят изобщо в една нормална държава.

25.02 2016 в 11:08

"81% от българите одобряват връщането на Строителни войски" и кои са тези българи, то циганите нямат толкова, а най-вероятно 81% от българите в днешния ден не са чували и не знаят за строителни войски, това допитване до останалите живи пенсионери от строителните ли е?! Иначе това с казармата е екстра, само не знам пред кого ще са кълнат, много станаха измислените партии, едно време беше лесно, БКП-то начело и всички се кълняха във вярност към комунизма и дружбата със СССР, ами сега?! Боже какви идиоти, какви жалки плазмодии, ненаситни, крадливи и много прости паразити изпълзяха начело в политиката и властта, не е за вярване каква измет се разпорежда със съдбата и живота на децата ни, тези изроди ще прокудят и последния българин от територията на червената мафия, срам и позор!

25.02 2016 в 10:42

"Велизар Енчев: 6 месеца военна подготовка за младежите, после клетва" и после.. в ДС, като него!

25.02 2016 в 09:59

А, бе, Веризаре, а бе нефелнико. За какво ни е отново тази трудова повинност?!

Какво се правите, че не разбирате нещо елементарно, бе изроди такива? Без национална кауза всичко е безсмислено, а именно всички вие в този скапан парламент и на главите си ще застанете, само и само държавата да е пълна бутафория.

В края на 19ти и началото на 20ти век да не мислиш, че е трябвало някой някого да вика във войската, бе? Освен, че сме чели, имаме и родова памет, та знаем какво е било. При сегашното разложение, за което сте виновни основно вие "законотворците" и "изпълнителната власт", няма абсолютно никакъв аргумент някой да си губи времето да ви уйдисва на глупостите и да се прави на войник или трудовак, да не говорим да рискува живота си, бе!

Единственият аргумент в полза на силан армия е, че ще има какво да ви вади от сградата ви със шутове, пък и ако е в посока на централния стадион отсреща - берекет версин. Вие това си го знаете, обаче и затова първата ви работа беше да разбиете службите и армията, след което да ги превърнете в пародия, за да си се вихрите необезпокоявани.

Нямам против да се "връне казармата", но само след като едни 500-2000 човека влязат задълго в панделата, а следващите започнат по много да мислят преди всяка своя дума.

25.02 2016 в 09:56

АЗ ПОДКРЕПЯМ ЕНЧЕВ. НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ, ЗА ВВС, ЗА РАКЕТНИ ВОЙСКИ, АБЕ ЗА НИЩО, А ТЕ - ПАТРИОТАРИТЕ, ЩЕ МИ ПРАВЯТ НОВА КАЗАРМА. АЙ, СИКТЕР!

25.02 2016 в 09:35

Вече съм убеден че ни управляват кръгли идиоти с IQ на зелена еуглена и чехълче!

25.02 2016 в 09:28

Не не е реалистично. Енчев да вземе да се гръмне! Какви 81%? Да не е имало референдум? Изперкал идиот. Над 60 години трябва да е забранено да бъде някой депутат, както се вижда изперкват съвсем.