Вълчев: Благодаря за номинацията за министър, нека няма излишни очаквания

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2016 в 19:20 5362 6

Даниел Вълчев

Благодаря за номинацията, но нека да не създаваме излишни очаквания. Така проф. Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите” отговори на въпроса на БНТ дали ще е новият министър на образованието.

Не непременно моето име ще е сред кандидатурите, но благодаря за номинацията, повтори Вълчев.

Още тази вечер в РБ, а и утре ще продължим, ако трябва, ще имаме консултации между колегите и партиите, които подкрепят правителството, и ще излезем с единна, разумна, солидна кандидатура за министър на образованието, съобщи той.

Надявам се, че всички партии от РБ, тук включвам и Българска нова демокрация на г-н Великов, ще се обединим около една обща кандидатура. Ръководството на ДСБ не подкрепя правителството, много ще е странно, ако една партия, която не подкрепя кабинета, да казва кой да е министър и кой да не е, заяви Вълчев.

Иван Вазов е нарекъл романа си „Под игото“, а не „Под присъствието”, „Под доминацията” или „Под съжителството”, значи това е иго, аргументира се той като добави, че като юрист добре познава Кодекса на труда, където националният празник е наречен Ден на Освобождението на България от османско иго.

Вълчев бе категоричен, че една държава може да има много въпроси, но не и по отношение на своята история.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2016 в 21:36

Не разбирам. Какво може да открадне министър на образованието?

28.01 2016 в 21:19

Пак ли те бееее.... ? Седянков! Съсипа образованието, и сега пак ламти за поста... наглец!

28.01 2016 в 20:25

Който и да е, ако не се премахнат делегираните бюджети, образованието ще се забатачва все повече, дебилизацията ще достигне 90%.

28.01 2016 в 20:14

Не беше лош министър. Само с делегираните бюджети се издъни - сигурно го знае вече. Не е глупаво момчето.

28.01 2016 в 20:05

Е, този не е спрял да плюе. Остава да го направят министър и да върнат тройната коалиция на власт. Бойко, Бойко... какъв ще е следващият скандал?

28.01 2016 в 19:40

Тоз ми беше любимия министър лично на мен (на образованието). Вярно, че и седенки разваляше, но поне върна матурите и имаше поглед над системата, както и идеи. Сега чакам тролите да ме оплюят, че е човек на Куневица - тя и Бокова е човек на Москва, ама по-хубаво българка комунист начело на ООН отколкото някой дето му е през оная работа за България