Вълчев: Благодаря за номинацията за министър, нека няма излишни очаквания

OFFNews 28 януари 2016 в 19:20 6051 6

Даниел Вълчев

Благодаря за номинацията, но нека да не създаваме излишни очаквания. Така проф. Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите” отговори на въпроса на БНТ дали ще е новият министър на образованието.

Не непременно моето име ще е сред кандидатурите, но благодаря за номинацията, повтори Вълчев.

Още тази вечер в РБ, а и утре ще продължим, ако трябва, ще имаме консултации между колегите и партиите, които подкрепят правителството, и ще излезем с единна, разумна, солидна кандидатура за министър на образованието, съобщи той.

Надявам се, че всички партии от РБ, тук включвам и Българска нова демокрация на г-н Великов, ще се обединим около една обща кандидатура. Ръководството на ДСБ не подкрепя правителството, много ще е странно, ако една партия, която не подкрепя кабинета, да казва кой да е министър и кой да не е, заяви Вълчев.

Иван Вазов е нарекъл романа си „Под игото“, а не „Под присъствието”, „Под доминацията” или „Под съжителството”, значи това е иго, аргументира се той като добави, че като юрист добре познава Кодекса на труда, където националният празник е наречен Ден на Освобождението на България от османско иго.

Вълчев бе категоричен, че една държава може да има много въпроси, но не и по отношение на своята история.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови