Ваденето на кирливи ризи започна ден преди да се избере шеф на КФН

OFFNews 27 юли 2016 в 11:58 7018 3

Снимка Министерство на финансите

Карина Караиванова

Един ден преди парламентът да избере председател на Комисията за финансов надзор (органът, който следи финансовите институции у нас) срещу Карина Караиванова, която е най-силният претендент за поста и в момента зам.министър на финансите, започна компроматна война.

Депутатът от ГЕРБ и председател на Бюджетната комисия Менда Стоянова излезе в парламента, за да защити Караиванова.

Тя е обвинена в това, че е получавала акции и облигации в размер на 300 хиляди лева от фалиралата КТБ.

Възмутена от обвиненията, Карина Караиванова е написала писмо до депутатите и до Менда Стоянова, в което казва, че това не отговаря на истината.

А тя била следната: Карина Караиванова не е имала депозити, нито е притежавала акции в КТБ. Мъжът й притежавал акции в двете енергийни дружества – ЕОН и ЧЕЗ, а тя като негова жена била също притежател на тях. А ЕОН и ЧЕЗ били в списъка на синдиците на КТБ.

Името на Карина Караиванова присъства в списъка с всички плащания, извършени от КТБ към физически и юридически лица, чиито собственици или акционери са лица, публични личности за целия период от 2009 до 2014 г.

В този списък фигурират две плащания направени от КТБ към ЕОН България - 286 983 лв и от КТБ към ЧЕЗ - 47 292 лева.

Семейните акции вече са продадени през борсата, парите от тях са взети, но Карина Караиванова не е декларирала парите от тях, тъй като по това време не е била зам.-министър на финансите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

28.07 2016 в 08:48

Много е просто! Не искате да се развяват кирливи ризи? Издигайте чистоплътни хора! Откъде ще ги намерите? Не е моя работа да ви уча. Нали вие там сте най-учени и умни и затова сте се натиснали да управлявате държавата? Или причината е друга?

Предложение: някой да набие в главите на нашите така наречени журналисти смисъла на думата "компромат". Дано престанат да я използват в смисъл на клевета, лъжа и пр.

Поздрав!

14469

1

случайно прочетох

27.07 2016 в 14:34

Пари разбрахме, че има.
А деца има ли?