"Увеличени са патрулите в София, СДВР проверява охранителните фирми"

OFFNews 16 ноември 2015 в 10:52 2619 3

Снимка Архив

СДВР увеличи патрулите в центъра на София по искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Повече полицаи има на "Женския пазар" и на булевард "Мария Луиза". 

Това съобщи Фандъкова на заседанието на Столичния общински съвет, във връзка с повишените мерки за сигурност след терористичните атентати в Париж. 
"На всичко това, ние трябва да отговорим с твърдост и с адекватни мерки за сигурност. Още в събота, рано сутринта, разговарях с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и тя ме увери, а по-късно и правителството излезе с информация, че са взети всички мерки за сигурност в цяла България, в това число и в София. Оттогава съм в непрекъснат контакт с министъра вътрешните работи, както и с директора на СДВР", поясни Фандъкова, цитирана от Фокус.

 "С моя заповед съм поискала СДВР да повиши мерките за сигурност в масовите мероприятия, да засили охраната на стратегическите обекти и на местата, на които се събират голям брой хора. Възложила съм съвместни проверки между СДВР и Столична община, които да следят за работата на охранителните фирми, които отговарят за реда в училищата и детските градини, както и други публични институции", коментира Фандъкова.

Днешната сесия на Столичния общински съвет започна с минута мълчание в памет на жертвите от терористичните актове във френската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!