"Управлението е стабилно, с Кънев сме в приятелски отношения"

Управляващите не трябва да имат омбудсман

ОFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 21:44 1825 10

Снимка Булфото

Бойко Борисов.

"С Радан Кънев имаме приятелски, човешки и колегиални отношения", заяви Бойко Борисов след откриването на ЛОТ 4 на АМ „Струма, цитиран от "Фокус".

Според него думите на реформатора са верни, но казани по "малко по-интелигентен начин".

"Аз многократно съм казвал, че партиите трябва да бъдат по-смирени в управлението, защото ние сме различни, направихме много компромиси, за да го има това днес. Дължим го и на Радан Кънев и на Валери Симеонов и на АБВ и разбира се и на колегите от ГЕРБ”, допълни той.

„Вярно е, че последните дни имаше повече напрежение, до късно работиха в парламента, изнервени са – едни стоят повече, други по-малко. Аз с нищо не съм ги засегнал, какво съм казал – да стоят на столовете си. Това им е работата да стоят в парламента, така че всеки, който не е в парламента, един вид не е на работа, никого не съм засегнал с това”, уточни премиерът.

Борисов каза, че по негово мнение управлението е стабилно, а предсрочни парламентарни избори ще доведат до спиране на еврофондове и като цяло на цялата страна.

„С министър Москов работихме днес заедно прекрасно - пълна подкрепа. Може да го попитате, не 100, 1000 % има подкрепа от мен и от министрите. Така че не виждам нещо, което да е тревожно. Толкова хора са там, всеки си има мнение, казва си го, на ГЕРБ също им дотежава някой път, защото цялата тежест се носи от ГЕРБ. Чуваме от време наврем да се правят на по-важни някои и всичко е според мен спокойно. Ние не издигнахме кандидат от ГЕРБ, не че сме се договаряли за омбудсман, просто моето разбиране е, че управляващите не трябва да имат омбудсман – трябва да е от опозицията или такъв човек, който да е коректив на управлението", допълни премиерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2015 в 16:54

Този е първият, който успя да обедини 240 в парламента в партия на политиците и вкупом ги настрои срещу бедния и изстрадал български народ. Като го гледа Началника сигурно почервенява от срам. Неграмотна мутра облечена в Армани. Срам

01.08 2015 в 12:48

Всеки в тази държава си разбира демокрацията както намери за добре! Управляващите не трябва да имат омбудсман, но трябва да могат да предложат подходяща кандидатура! Иначе е безотговорно! Туй не е дай ми - на ти! И могат поне да подобрят закона!!! Трябва да е забранено партийни функционери изобщо да бъдат издигани за тази длъжност. Иначе се получава гавра - управляващите имат най-голяма подкрепа от гражданите, за да станат управляващи, а омбудсман може да стане най-видния партиен функционер на най-малката партия в парламента. Защо не избраха Волен Сидеров? Той е още по-опозиция....международна даже :)
А OFFNews може да направи секция "Премиерът и модата", където желаещите да обсъждат визията на Борисов да споделят своите мнения, защото като гледам те са много:).

01.08 2015 в 11:19

Ех тиквоций велики, вярно много си прост, но не си и по-малко нагъл и продажен помияр, надмина и учителя си, правешкия циганин тато ряпа да яде, а не филии с мас, не може на малкия пръст вода да ти капне, оня кретен от полупроводници правеше цели, а ти от цяла държава половина окраде, а останалото на задграничните си господари го продаде.

01.08 2015 в 06:15

БОКО приятели няма - или врагове или слуги!!!

01.08 2015 в 01:35

ОЩЕ ЕДИН КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДИОТ.ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТОЯ БАНДИТ

31.07 2015 в 23:38

Не искаме да ни управляват МУТРИ!!!

31.07 2015 в 23:07

Явно проблема при Радан е че едно говори с Бойко,а като се покаже в медиите изпада в олигофренското си състояние!

31.07 2015 в 22:54

Като го слуша човек Боко Тиквата сякаш изминалата седмица нищо срамно не се е случило :D Толкова ли да сме късопаметни сарайско лакейче плиткоумно

31.07 2015 в 22:00

Бе, този сбърчкан цървул така се е вживял в ролята на кръстник, че тази намръщена гримаса вече му е нормалното изражение.

Който не го познава и не знае за какъв бъцльо става дума, сигурно го мисли за много страшен и корав...

31.07 2015 в 21:50

Поне за дрешките си е взел поука, че с оня анцуг пред магнолията....така се прави културна блузка, якенце.