Тренд: БСП няма да получи резултата от президентските избори

OFFNews 03 януари 2017 в 13:00 17895 7

Резултатите от президентските избори, няма да бъдат тези резултати, които БСП ще получи на предсрочните парламентарни избори.

Това коментира пред БНР Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд". В никакъв случай не трябва да смятаме, че победата на Румен Радев ще увеличи електоралния потенциал на БСП, ще увеличи нейната периферия, добави Славкова.

За социолога се пропука мистерията, че ГЕРБ не може да загуби изборите. Важно е в партията да направят ревизия и обновление на лицата, каза още Славкова. Според нея ще настъпи консервативно идеологизиране, защото самата обстановка е такава. Тя даде за пример резултатите на Обединените патриоти, този тип говорене всъщност доведе до тези резултати.

Тя смята, че за тази година ще има само едни избори.

"Трябва да оценим факта, че няма да имаме две служебни правителства, би било лош сигнал за приемствеността според социолога. С огромно нетърпение ще очакваме да видим какви ще бъдат министрите, които ще бъдат излъчени в служебния кабинет от страна на Румен Радев. Има две хипотези. Едната е, че част от лицата ще бъдат близки до БСП. Другата хипотеза е, че много малко хора ще бъдат от БСП, по-скоро могат да бъдат търсени независими експерти, за да може да има някакво отдалечаване от БСП. Аз смятам, че Румен Радев ще демонстрира такова отдалечаване в своя мандат", коментира Славкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови