Трайчо Трайков уволни зам.-кмета си заради дърветата по Парчевич

OFFNews 19 ноември 2020 в 16:38 6940 3

Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков уволни заместник-кмета си по строителството инж. Валери Манолов заради лошия тротоарен ремонт на улица "Парчевич", за който "Спаси София" сигнализира. Основната забележка бе фрапантно лошото изпълнение на ремонта около дърветата по тротоара.

"Строителната фирма го прави на луд", коментираха от "Спаси София" по повод ремонта.

"В последната година район Средец управлява ремонтни дейности в пъти повече като обем от предходни години (от порядъка на 10-15 пъти по-голяма площ тротоари плюс две детски градини). Това може и да е някаква причина да научавам за проблемни казуси от социалните мрежи, но така или иначе е задължение на заместник кмета по строителство и архитектура на района да полага необходимите усилия проблемите да се откриват в зародиш. По тази причина от днес длъжността е вакантна. Търся човек с подходящо образование и квалификация, отговорен, инициативен и неуморен и с безупречна репутация. 1600 лв. основна заплата без право на допълнителни ангажименти", написа във фейсбук Трайков.

Той добавя, че фирмата изпълнител ще поправи некачествено изработените участъци, а специалисти са го уверили, че дърветата по централната софийска улица "Парчевич" няма да пострадат от изсипания в основите им теракол.

"Също разчитам да продължавате да ни засипвате със сигнали, както и досега. И накрая - наистина благодаря на хората от ул. "Парчевич" , които вчера и днес се обадиха да кажат, че ни подкрепят и се радват, че оправяме този участък от тротоара, който беше заприличал на кално поле с камъни. Ще се стараем в бъдеще да бъдем още по-добри", пише още кметът на района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

1

OtSofia

19.11 2020 в 18:10

И другаде по общините уволняват, но по-здравомислено мотивиране - и начаса, не се е срещало. Браво, г-н Трайков.
 
X

Да помогнем на украинските деца!