Тошко Йорданов скъса споразумението с миньорите от парламентарната трибуна

Според него то е безсмислено

Ружа Райчева 05 октомври 2023 в 09:39 3893 2

Тошко Йорданов

Снимка Стопкадър Фейсбук

Тошко Йорданов

Лидерът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов демонстративно скъса споразумението за работата на въглищните централи, подписано от управляващите и властта.

В началото на днешното пленарно заседание Тошко Йорданов взе думата за декларация и обяви, че приетото от Народното събрание споразумение с протестиращите енергетици и миньори е "безсмислено". Той посочи, че текстът е бил подписан от управляващите, но че от другата страна стоят протестиращите, които все още блокират магистралите

"Загубихме два дни, за да приемем вашата гледна точка. Другата гледна точка не се съгласи с това, което направихте. Хората са на магистралите. Ако искате да направим още няколко извънредни събрания, на които да препотвърдим вашето решение? То струва ето толкова", каза Тошко Йорданов и скъса споразумението демонстративно. 

"Можете да си го сложите някъде и да си го гледате", добави той. След изпълнението му Васил Стефанов от "Продължаваме промяната - Демократична България"  поиска да го репликира, при което председателят на Народното събрание Росен Желязков го попита дали ще сглоби споразумението отново, за да се получи "ответен флашмоб". 

Стефанов само коментира, че Тошко Йорданов току-що е скъсал само пет от 10-те искания, с които протестиращите са дошли на преговорите. 

По време на вчерашния дебат за споразумението Тошко Йорданов неколкократно нарече премиера Николай Денков "секретарка на Пеевски". Тогава, както и днес, Росен Желязков не му наложи забележка.

"Слави избяга като бъзливец". Пеевски крещи на Тошко Йорданов на срещата с миньорите (видео)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

2

Diogen

05.10 2023 в 22:36

Преди това някой друг е скъсал дипломата на Тошко Африкански, защото била от изгорелия университет. Боже, слез и си прибери вересиите от българския парламент. Тошко, Копейки и т.н. - има списък с идиотите, които трябва да бъдат катапултирани!

723

1

user4eto

05.10 2023 в 10:48

Чалгаджийски номера!
Тошко руски, с тия торби под очите явно сън няма от мислене на схеми с дългия как да угодят на митрофанова.
 
X

Да помогнем на украинските деца!