''Слави избяга като бъзливец''. Пеевски крещи на Тошко Йорданов на срещата с миньорите (видео)

Пеевски разкри, че ДПС са предложили на ИТН да управляват заедно в 46-ото Народно събрание

Ружа Райчева 03 октомври 2023 в 17:30 29557 8

Делян Пеевски и Тошко Йорданов в старата сграда на Народното събрание

Снимка БТА/Владимир Шоков

Делян Пеевски и Тошко Йорданов в старата сграда на Народното събрание

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се разкрещя на Тошко Йорданов от "Има такъв народ" по време на точещото се вече шест часа обсъждане между управляващите и протестиращите енергетици и миньори за териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил.

По време на срещата министър-председателят Николай Денков заяви, че е готов да си подаде оставка, ако няма споразумение.

Във видео, излъчено на живо от Цончо Ганев от "Възраждане" във Фейсбук, се чува как Делян Пеевски крещи на Тошко Йорданов, след като Йорданов поиска оставката на правителството. 

След поисканата оставка Пеевски отвърна на Тошко Йорданов на висок тон, че ИТН са имали възможност да направят правителство, а не са. 

"Айде - кампанията отворихме! Добре, вие какво решение предлагате, г-н Йорданов? Нали имахте мнозинство, що не направихте правителство? Слави Трифонов избяга като един бъзливец! Когато имахте шанс да им решите проблемите, вие абдикирахте", крещя Пеевски на председателя на групата на ИТН. Тошко Йорданов го попита с кого са щяли да управляват ИТН, а Пеевски му отвърна: "Как с кого? Ние ви предложихме да ви подкрепим, вие що избягахте тогава, вие не искахте".

Преди това санкционираният по глобалния закон "Магнитски" депутат спори с миньорите и ги пита какво ще обясняват на хората, ако не излязат с решение от днешната среща. "Какво ще постигнем, ако днес не се реши нищо?", възмути се и на тях Делян Пеевски.

Синдикалистите и правителството в момента работят по общо споразумение относно териториалните планове за справедлив преход във въглищните райони. От бранша настояват териториалните планове да бъдат променени, защото се опасяват от загуба на работни места и срив на енергийния сектор поради липса на алтернативни мощности.

След скандала бе решено депутатите, министрите и синдикатите да излязат в поредна 30-минутна почивка.

Впоследствие енергетиците и управляващите се споразумяха въглищните централи да не затварят. След срещата Николай Денков каза, че "пазарът ще определи кога ще затворят". Утре парламентарната енергийна комисия ще прецизира и гласува споразумението. Възможно е да има и извънредно заседание на НС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

8

Far Rider

04.10 2023 в 08:52

Денкоглу пак търси някаква врътка. Има споразумение с ЕС за затваряне на централите. Иначе ще се плаща за да имаме скъп ток! Ама по-важното е "нашите" хора да са доволни и преди всичко да лапнат парите на народа! Да живее Ковачки и сие! Ще карат не Бентли, а космическа совалка с нашите пари и помощта на Денкоглу!

9347

7

Анализи

03.10 2023 в 19:29

Гледам го и Тошко дето не става за нищо освен за депутат да се цъкли от трибуната. Колкото до шефа му той е още по-зле.

9347

6

Анализи

03.10 2023 в 19:27

Пишман синдикалистите да се разкарат с техните искания. Разсипаха Подкрепа, много свестни хора от централата им напуснаха отвратени от действията именно на това ръководство Останаха само ренегатите. Така, че метла или друм .

-295

5

Vitorio

03.10 2023 в 19:07

Какво велико нещо е превратността на времето и съдбата!
Дидо дебелият кит, заслужава целият грантаджийски офис планктон да се събере в триъгълникът на властта и да му изсвирят на белият роял "одата на радостта" и да светят със смартфоните в негова чест, а и да му се извинят!
Одата на радостта известна още като, да го духат бедните...

2020

4

donyo

03.10 2023 в 18:54

Ами само академикът е в час, всички останали дрънкат врели- некипели. Зелената сделка Денков ли я подписа? Не е ли правителството на ГЕРБ, без да преговаря относно възможността за отстъпки при въглищните централи, каквито получи, например, Полша?

2099

3

Mateevk

03.10 2023 в 18:31

Нали уж се бяха разбрали да не се излъчва на живо, пък Възраждане пак го пускат? Ей затова те и ИТН не трябваша да са там и не мога да разбера какво правят, след като правенето на политика за тях се базира на лъжи и компромати на салфетки от кошчето за боклук.

14469

2

случайно прочетох

03.10 2023 в 18:18

Голям смях!!! Шиши ме развесели, как фъфли само :–)))))))))))
Сигурно се и пени :–)
Иначе за Тошко и учиндолския е прав :–))))))))))

1000

1

foreigner66

03.10 2023 в 17:39

Добро бъдеще има България с посочените в статията решаващи проблеми политици. :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки