Quantcast

Томислав Дончев: Трябва да е ясно кои политици имат връзка с КТБ

Offnews Последна промяна на 10 ноември 2014 в 09:43 5203 4

Томислав Дончев

Случаят с КТБ трябва да остане изолиран, а политическата класа трябва да извади наяве свързаните с банката политици.

Това е мнението на новия вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев. В интервю за БНР той каза, че освен осветляването на свързаните с банката политици, трябва да има и осъдени.

"Говорим за милиарди. Част от тези милиарди тежат върху публичните финанси. Ако държавата не осъди никого за това, тя няма право да осъди дори един джебчия! Първата крачка на политическата класа е да се види кои нейни представители имат връзка с КТБ. Кои са политическите фигури и представителите на другите видове власти, които имат вложения, кредити и кредитни карти в КТБ", коментира той.

Дончев каза още, че в новото правителство зам.-министрите няма да бъдат определяни на квотен и партиен принцип, а според качествата им. В този смисъл той коментира и случая с назначението на министъра на икономиката Божидар Лукарски:

"Един министър не се предполага, че ще бъде непременно експерт в сферата, в която работи, по-скоро той трябва да има ясна политическа воля и визия какво трябва да се промени. Аз от първия мандат на кабинета "Борисов" имам опит от работата почти с всички министри, като изключим министъра на отбраната, който няма никаква връзка с европейските фондове".

Дончев обясни, че от първия мандат на кабинета "Борисов" има опит от работата почти с всички министри.

"Изразът, че трябва да има "анклави" в държавното управление, е мой. Не трябва да се следва логиката на политическите квоти, а да има възможност министърът да предложи хора, с които да работи, това е свързано и с отговорността. Заместник-министри, които отговарят за оперативна програма, ще бъдат обект на двойна преценка", каза той.

По думите му страната се нуждае от инвестиции, а ако само преди 7-8 месеца са взети някои мерки, нямаше да има спрени еврофондове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2014 в 21:22

г-н Дончев, няма понятие от финанси, а дали е пич, това ще каже г-жата Таня. Един завършил философия в В.Т.Университет, кадър на фондация "Сорос", разбирай ЦРУ, може да бъде пенкелер. смешно е нали г-н Иван Иванов, като се мазниш ще се уредиш ли с някои проект за някой вец в Павликени. Пожелавам ти успех.

10.11 2014 в 13:31


http://ebay.to/1tTf0yo

Цената е умишлено завишена, за да се ограничи безсмисленото му използване.

10.11 2014 в 11:30

Парите на КТБ си бяха там на 20 юни и вероятно все още не са разграбени - големият грабеж на активи тепърва предстои. И няма защо да търсите под вола теле - просто държавата да покаже, че наистина я има. И случаят с КТБ няма начин да остане "изолиран" - той е вплетен толкова дълбоко в държавата, че ще минат десетилетия, преди да започне да се забравя. ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БАНКОВ ГРАБЕЖ НЕ В БЪЛГАРИЯ, НЕ В ЕВРОПА, А В ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

10.11 2014 в 10:21

Дефинирай "свързани".
Има едни дето взеха кредити и сигурно няма да ги върнат, или в най-добрия случай ще ги върнат на 30% от стойността им.
Има други, дето ИМ ВЗЕХА "депозитите"...
Има трети, които са получавали тлъсти "консултантски" възнаграждения...
Има четвърти, които не са правили нищо, но роднините им влизат в първите 3 категории...

Томе, много "фнимателно" го даваш нещо.