Тома Биков: Търговията с гласове е по-сериозен проблем от детската градина в Перник

OFFNews - Бургас 10 август 2017 в 17:14 6622 2

Снимка OFFNews

Тома Биков

БСП и Корнелия Нинова се опитват да превърнат т. нар. скандал с детската градина в Перник в национален проблем, а това е просто публично – частно партньорство. Това коментира на брифинг в Бургас депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Общината се е опитала да направи публично – частно партньорство. Едно неремонтирано крило на детската градина, да го даде на частен собственик, то е ремонтирано от инвеститора и, както знаете, вчера самият инвеститор се отказа от тази си инвестиция. Така че, общината вече си притежава една ремонтирана общинска детска градина. БСП не са били в залата, когато се е гласувало това публично – частно партньорство. Толкова ги е боляло за детската градина, че само трима общински съветници са били в залата, когато се е гласувало това нещо“, коментира Тома Биков.

Това показвало двойния стандарт на БСП, според депутата. Според него, би трябвало социалистите да се скандализират и от неща в тяхната партия:

„В БСП съществува, все още, един депутат, който се казва Манол Генов. Този човек е разговарял с действащ затворник, в затвора. Ние се запознахме с материалите по делото, аз се надявам и г-жа Нинова да се е запознала с тези материали. Което е много по-сериозно нарушение и по-сериозен проблем, отколкото едното крило на детската градина в Перник. Той е разговарял с този затворник, говорили са за купуване на гласове в циганската махала в Асеновград“, каза Тома Биков.

Въпросният затворник е бил вид тартор във въпросната махала, разполагал е с определени гласове, които е търгувал, посочи депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови