Тома Биков: Търговията с гласове е по-сериозен проблем от детската градина в Перник

Последна промяна на 10 август 2017 в 17:14 5030 2

Снимка OFFNews

Тома Биков

БСП и Корнелия Нинова се опитват да превърнат т. нар. скандал с детската градина в Перник в национален проблем, а това е просто публично – частно партньорство. Това коментира на брифинг в Бургас депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Общината се е опитала да направи публично – частно партньорство. Едно неремонтирано крило на детската градина, да го даде на частен собственик, то е ремонтирано от инвеститора и, както знаете, вчера самият инвеститор се отказа от тази си инвестиция. Така че, общината вече си притежава една ремонтирана общинска детска градина. БСП не са били в залата, когато се е гласувало това публично – частно партньорство. Толкова ги е боляло за детската градина, че само трима общински съветници са били в залата, когато се е гласувало това нещо“, коментира Тома Биков.

Това показвало двойния стандарт на БСП, според депутата. Според него, би трябвало социалистите да се скандализират и от неща в тяхната партия:

„В БСП съществува, все още, един депутат, който се казва Манол Генов. Този човек е разговарял с действащ затворник, в затвора. Ние се запознахме с материалите по делото, аз се надявам и г-жа Нинова да се е запознала с тези материали. Което е много по-сериозно нарушение и по-сериозен проблем, отколкото едното крило на детската градина в Перник. Той е разговарял с този затворник, говорили са за купуване на гласове в циганската махала в Асеновград“, каза Тома Биков.

Въпросният затворник е бил вид тартор във въпросната махала, разполагал е с определени гласове, които е търгувал, посочи депутатът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

921

2

panel

11.08 2017 в 01:35

Тома, ами кметът на Перник, В. Церовска беше уличена да купува гласове.
Няма как да избършеш един на$ран задник, като покажеш друг!

1008

1

helleborus

10.08 2017 в 20:41

Търговията с гласове е сериозен проблем, но става нерешим, когато е легална. Когато членството в една партия ти осигурява кариерата. Повечето от герберите, които познавам, са точно това, кариеристи - нямат каквито и да било ценности, които не могат да променят в съответствие с всяка нова линия на поведение, която препоръча Борисов или който там дърпа конците. Меркантилността е болест, а някои партии съществуват, благодарение на нея. Отдавна не говорим за ценности, а опитът на десните да си формулират такива е повече от жалък. С това се занимават малцина медийни личности, които с нищо не влияят на политическия процес. Не твърдя, че в останалите партии е различно. Само че за човеколюбивите идеи трябват човеколюбиви личности. А не може едновременно да обичаш и човека и печалбата си. Защото във втория случай се стремиш да му опразниш джоба, не да го напълниш! Християнство и капитализъм? Няма подобно животно. Уважението към частната собственост, не означава уважение към сребролюбието.