След скандала: Общинарката от ГЕРБ - Перник се отказа от частната си детска градина

OFFNews 08 август 2017 в 20:56 11698 5

Румяна Гьорева

Общинският съветник от ГЕРБ-Перник Румяна Гьорева се отказа от договора за създаването на частна детска градина и ще дари безвъзмездно "в полза на общината и детската градина" вложените пари.

Това се посочва в нейно писмо до медиите, след като днес bTV показа как фирмата на Гьорева е взела общинска детска градина и я е превърнала в частна - благодарение на решение на местния парламент.

В града се готвеше и протест на родители.

В началото на август пък заместник-председателят на Общинския съвет Румяна Гьорева обяви пред местните медии: "Първата частна детска градина отваря врати в Перник на 1 септември".

Тази вечер Гьорева изпрати писмо до медиите, което гласи:

"Смятах, че дългогодишният ми опит като преподавател и експерт в Регионалния инспекторат по образование, ми позволява да поема отговорността и да създам условия и атмосфера за възпитание и занимания на децата на Перник. Затова и участвах в процедурата, която предвиждаше да се реновира от години пустеещата част от сградата на детска градина номер 10 и в тези помещения да се възпитават 24 деца.

След възникналото напрежение и след спекулациите, които последваха, бих искала да заявя: Отказвам се от договора с община Перник и дарявам безвъзмездно в полза на общината и детската градина средствата, вложени в ремонта на сградата.

Като човек с достойнство, който дълбоко уважава политическата сила, която подкрепя, не бих си позволила с това мое действие да уронвам престижа й. Декларирам, че незабавно започвам действия по искане за прекратяване на договора и оформянето на документите за дарение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

09.08 2017 в 01:05

Мале - мале, какви успехи!:)
Значи, всеки път като хванат някой джебчия за ръката - герб го изгонва. Примерно така се "люспеше" сдс-то
А кога ще изгони примерно цвинокио?
За средното звено не питам - то вече е погребано.
Та да остане единствен величав Бойко, и него да забравим с "Лека нощ, деца!"

17439

3

мнение от IP

08.08 2017 в 22:00

Ама създавайте си каквото искате, госпожо, само напуснете общинския съвет. Защо прахосвате ценния си опит като преподавател там?

21061

2

рамбо

08.08 2017 в 21:29

Частна детска градина в общинска сграда, като договорът с общината е сключен докато гербаджийката е общински съветник. Класически пример за конфликт на интереси, каквито и локуми да разтяга сега. Явно за тия хора закони няма.