Цветлин Йовчев пред Би Би Си: Нямаме план за погасяване на протестите

OFFNews 17 юли 2013 в 08:13 3170 8

Материалът, публикуван в сайта на Би Би Си.
Материалът, публикуван в сайта на Би Би Си.

Властите в България засега нямат план за снижаване на растящата протестна активност сред населението. Това признава пред Би Би Си вътрешният министър Цветлин Йовчев. Колкото по-дълго продължават протестите, толкова по-голяма става вероятността от насилие, допълва той.

Антиправителствените демонстрации продължават в България повече от месец, демонстрантите обвиняват политическите лидери във връзки с местни олигарси и в корупция, напомня Би Би Си.

Британската медия допълва, че премиерът Пламен Орешарски отказва да подаде оставка с мотив, че това би заплашило страната с хаос.

Миналата седмица посланиците на Германия и Франция в България призоваха да се сложи край на олигархичния модел на управление в страната. Към тях се присъедини и посланикът на Нидерландия. В знак на уважение към позицията им протестиращите промениха маршрута на шествието, стигайки до трите посолства (на 13 юли - пред посолствата на Нидерландия и Франция, на 16-и - пред посолството на Германия) и благодариха на посланиците с аплодисменти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!