Quantcast

Ден 33: Стената рухна! (видео)

OFFNews Последна промяна на 16 юли 2013 в 19:10 10554 35

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

В 33-ия ден от протеста срещу кабинета "Орешарски" демонстрантите срещнаха симпатията и подкрепата на Германия.

Мисля, че има бъдеще за демокрацията в България. Браво на вас. Желая ви успех, заяви пред протестиращите на български език д-р Рудолф Барч, директор на Гьоте институт България. 

Множеството пред немското посолство отговори с "Danke schön".

Преди емоционалното изказване на д-р Барч пред германското посолство беше разрушена символична Берлинска стена от кашони.

Във вторник демонстрантите минаха и край сградата на БНР, за да аплодират обществената медия за балансираното и професионално отразяване на протестите.

 Хронология на протеста:

22.40 ч. - София - Около стотина демонстранти остават край парламента, но протестът е към края си 

22.21 ч. - София - Част от протестиращите се насочват към Орлов мост

22.17 ч. - София - "Браво" и аплаузи пред сградата на БНР на бул. “Драган Цанков” 

21.55 ч. - София - Протестиращите се отправят към телевизионната кула. Край руското посолство те скандираха "Червени боклуци" и "Мафия". Автомобил, излизащ от руското посолство, изобщо не се съобрази със събралото се множество. Наложи се полицията да проправя път на колата сред недоволни скандирания на протестиращите

21.45 ч. - София - Множеството изпя химна на ЕС

21.30 ч. - София - Заместник-посланикът на Федерална република Германия Райнхард Крап и д-р Рудолф Барч, директор на Гьоте институт България, излязоха при протестиращите. „Мисля, че има бъдеще за демокрацията в България. Браво на вас. Желая ви успех”, каза д-р Барч на български език. Множеството отговори с "Danke schön".

21.27 ч.- София - Демонстранти се вземат за спомен парчета картон от съборената стена

21.25 ч. - София - Стената рухна! Демонстранти я разрушиха с викове "Оставка!"

21.20 ч. - София - Множеството пее химна пред "Берлинската стена"

21.10 ч. - София - Протестиращите завиват по улица “Фредерик Жолио Кюри” и се отправят към германското посолство

21.03 ч. - София - Пред германското посолство е построена бутафорна Берлинска стена от кашони, която след малко демонстрантите символично ще разрушат. Авторите на арт акцията се шегуват, че "Държавна сигурност е построила тази стена". На стената е изписано с големи букви "Мафия" 

 20.45 ч. - София - Демонстрантите вече са край алея Яворов

 20.25 ч. - София - Първите редици на многолюдното шествие поемат по Цариградско шосе

 20.06 ч. - София - Отделна група от стотина демонстранти срещу кабинета на Орешарски премина по бул. "Витоша"

 20.00 ч. - София - Към 20.00 часа на площад „Независимост“ са се събрали около 3 000 протестиращи. Към момента няма инциденти, съобщават от пресцентъра на МВР

 19.55 ч. - София - Шествието потегли към Народното събрание

 19.30 ч. - София - Над множеството пред Министерски съвет лети хвърчило с надпис "Оставка"

19:28 ч. - София - Към рибаря се присъедини и мъж, облечен като "грозна баба с раздрано лице". "Бабата" носи табелка с надпис "Мазна, вулгарна столетница търси партньори - каквито и да са - за да продължи агонията си в парламента"

19.23 ч. - София - Мъж, облечен като рибар, носи въдица с кратуна вместо плувка. На кратуната е залепена снимка на соцлидера Станишев. На кукичката на въдицата е клъвнал калкан с надпис "Експерт Орешарски". 

19.10 ч. - София - Днес на протеста са представители на Съюза на глухите. Те носят плакат с надпис "50 години мафия"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2013 в 09:33

По голям тъпак /чка/ от тебе дали има, замислил/а/ ли си се

17.07 2013 в 08:15

Последен шанс
След думите на бившия министър председател на България, Ренета Инджова,че:"българите са обречени на комунизъм" и след това признание, за да е по-убедително,тя бе принудена да емигрира.Това за да е възможно има дублирани структури чрез които мафията налага свой контрол.Явно един министър председател може да установи,че червената мафия изцяло контролира държавата и във същото време мафията да се прави на умряла лисица.Това признание води до извода,че положението в България е безнадеждно и Инджова няма да може да се справи(днес те пак ще бъде изгонена от същите).Днес този който има волята да отърве българите от червената мафия е Бойко Борисов ,тъй като се вижда,че цялата мафия е мобилизирана да се отърве от него на всяка цена.Ако не забравяме този факт, можем да се досетим и кой и как и защо подслушва всички и всичко,особено какво става в Министерския съвет и в МВР и за колко много откраднати милиарди от комунистите става въпрос. Народа трябва да разбере,че може да се отърве от тази мафия като се възползва от волята на Бойко Борисов и не е обратното.

17.07 2013 в 01:09

а ти какво предлагаш да се диге гилотина пред министерски съвет ли?

То и това ще стане ако Орешарски не си дигне скоро чуакните ама после ще е много грозно.....

17.07 2013 в 00:59

Някой ще ми обясни ли ,що за простотия да ходим пред някакви посолство в желание на съпричасност ?! Ние трябва да си променим нещата не някой друг

17.07 2013 в 00:32

http://www.dnevnik.bg/shimg/cbig_2099703.jpg хаха документирано викаш.
Аз съм взел авансово до октомври включително, че болен като го видях как се прецака....

16.07 2013 в 23:20

Не мога да повярвам, че си си избрал ник "Не интелигентен". Толкова се различава от нежния ти натюрел. Аз не знаех, че Миро Мършата ходи по протестите бе? А освен това псувал и буйствал - да му се ненадяваш. Беше министър а до къде е паднал - да се друса по градинките хахахах. За лайната си прав. Аз на Кутев му казвах - почнеш ли да им плащаш по 30 ст. на пост - изтървал си качеството. Ама той нали ми е спестовник и ей на - гледай.

16.07 2013 в 23:15

Балкански, колко пъти съм ти казал да не говориш с пълна уста? Нищо не ти се разбира.