Цветанов: Въпрос на време е президентският указ да бъде подписан, проблемът е технически

OFFNews 15 септември 2018 в 14:51 2703 0

Въпрос на време е президентският указ за освобождаването на номинирания за министър на вътрешните работи главен секретар на МВР Младен Маринов да бъде подписан. В това увери председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той коментира въпроса, след като държавният глава Румен Радев днес заяви, че "указ не може да бъде подписван, без да мине през предварителна процедура по съгласуване".  С думите си  президентът обясни ситуацията от миналата седмица, когато парламентът не гласува новите министри, защото нямаше указ и - държавният глава замина за Рига, без да го подпише.

"У нас сякаш се превърна в норма погазването на закона, а когато някой го спазва, вие ме питате защо. Аз мисля, че това вече е диагноза за нашата демокрация", коментира още Радев.

"Смятам, че липсата на президентски указ се дължи на технически проблем, а не на търсенето на политическа конфронтация. Срокът беше доста кратък, а президентът имаше пътуване в чужбина и вероятно това не му е позволило да подпише документа. Вярвам, че всичко е въпрос на време и в сряда ще можем да гласуваме новите министри в Народното събрание", увери Цветан Цветанов.

От думите му стана ясно, че все още няма номинация за поста министър на транспорта. Предстои обсъждане на политически съвет в понеделник.

Номинираният зам.-министър на икономиката Александър Манолев се оттегли след публикация във в. „Капитал“ за инцидент от биографията му с „класическо хулиганство на пътя, след което всички замесени излизат невинни“, за негови бизнес връзки с висши представители на СИК и осъдени лица, висящо гражданско дело за друг инцидент на пътя и др. По този повод Манолев обяви, че срещу него има атака от определена група и за да не влиза от самото начало в обяснителен режим и да не навреди на репутацията на правителството и премиера, е предпочел да се оттегли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови