Цветанов: Най-лесното е да отидем на предсрочни избори. Това не е решение

OFFNews 10 май 2016 в 17:42 2993 1

Цветан Цветанов

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Цветан Цветанов

Най-лесно е да отидем на предсрочни избори, но това не е решение на въпроса, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и вицепремиер в първия кабинет "Борисов" Цветан Цветанов по повод оставката на Ивайло Калфин.

"Премиерът е човек, който винаги се съобразява с личните решения на всеки един. Когато някой си подаде оставката, премиерът винаги я приема, защото на сила хубост не става", коментира той напускането на вицепремиера и министър на труда и социалната политика. 

Калфин подаде оставка след пресконференция на партията му АБВ, на която бе анонсирано излизането им в опозиция. Премиерът Борисов веднага я приел, съобщи правителствената пресслужба.

"Явно не е имало искреност във всичко, което сме правили досега. Премиерът, в типично негов стил, винаги е бил максимално широко скроен, за да даде възможност всеки да прави политика за сектора, който е оглавявал и е заемал министерска позиция. Тук искам да кажа, че не са били малко случаите, когато просто са се правили кадрови назначения, които са били само за да се обслужват определени политически цели, а не да се търсят националните приоритети и реализирането на националните политики”, каза Цветанов.

Той уточни, че Калфин бил поканен в кабинета като добър експерт и не трябвало да има съмнения за качествата му.

"Винаги сме смятали, че трябва да трябва да бъдем солидарни в подкрепата за секторните политики на съответните министри. Явно не сме достатъчно обиграни в политическите игри, но когато влязохме във властта през 2014 година и формирахме коалиционното правителство с допълнителна парламентарна подкрепа от АБВ и ПФ, имахме една единствена цел – да стабилизираме страната", увери Цветанов.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

1

българин

10.05 2016 в 23:31

Цветанов още газ пикае, че не е на мястото на Бъчварова, а и тя не го слуша. Бързо забравя, че мястото му всъщност е в сливенския затвор.

Колкото до горещата тема. Българи, не се лъжете, сцената на политическия театър има своите трактове.
 
X

Да помогнем на украинските деца!