Цветанов: Хора с пълни очи ми казват да се държа и да продължавам

Offnews 14 февруари 2015 в 16:04 6953 27

Цветан Цветанов

Не се притеснявам за кариерата си, защото през целият си съзнателен живот съм правил всичко според закона. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод наложената му 4-годишна ефективна присъда от Софийски апелативен съд.

„Разбира се, че когато в политиката решиш да отсяваш принципи, да се бориш срещу тежката организирана престъпност, да се бориш срещу това статукво, което 25 години мъчеше и задушаваше България, разбира се, че трябва да си готов да понесеш и тежките удари на всичко това , което се случи през всичките тези години”, каза Цветанов от Арбанаси. 

„Това, което обаче е най-силното, е подкрепата, която получавам от цялата страна. Дори и днес, когато имах възможност да присъствам на две мероприятия за Трифон Зарезан, хората просто идват и с пълни очи казват да се държа и да продължавам”, коментира той и допълни, че именно това го прави по-силен.

ившият вътрешен министър заяви, че е наясно, че е бил прав и самият факт, че е имало изказване от бивши министри като Йордан Соколов, му дава допълнителна увереност.

„Аз не мога да повярвам, че един невинен човек може да бъде осъден. Все пак трябва да вярваме в правораздавателната система. Мога да ви уверя, че това което се случва, сам пожелавам да не се случва на никой друг, който се бори за истинските политики, които трябва да доведат до благоденствие и просперитет за България и българските граждани”, заключи Цветан Цветанов.

Присъдата на Цветан Цветанов от 4 години в затвора бе потвърдена изцяло от втора истанция в Софийския апелативен съд по делото за отказ на СРС-та срещу ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.  

На първа инстанция бившият вътрешен министър бе признат за виновен по обвинение за неизпълнение на служебни задължения с цел осуетяване на наказателно преследване срещу 3 лица. Цветанов получи 4 години лишаване от свобода при първоначален „общ” режим, както и забрана за заемане на длъжност в държавната администрация за срок от 5 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!