"Сатанизират Цветанов, за да отслабят ГЕРБ"

#ЦЕЦОЕНЕВИНЕН пишат депутатите му в социалните мрежи

Нели Чолашка 13 февруари 2015 в 09:51 2942 14

Цвета Караянчева

Цветан Цветанов е сатанизиран, за да бъде отслабена ГЕРБ преди предстоящите местни избори.

Тази теза разви Цвета Караянчева от ГЕРБ в декларация от трибуната на парламента.

На 9 февруари Софийският апелативен съд потвърди осъдителната присъда за Цветанов по обвинението, че като вътрешен министър не е разрешил шест пъти използването на СРС срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров. По това обвинение Цветанов получи 4 години затвор на първа инстанция.

"Присъдата срещу Цветан Цветанов всъщност бе прочетена от председателя на БСП още в края на март 2013 г. (тогава лидер на БСП е Сергей Станишев), дни след старателно организирания и осъществен метеж, който свали правителството на Бойко Борисов от власт.

На пресконференция на "Позитано" 20 беше размахан анонимен сигнал срещу бившия министър на вътрешните работи. Анонимката беше предадена публично на правоприлагащите институции с повелята, че зам.-председателят на ГЕРБ е виновен и институциите едва ли не са длъжни да официализират това партийно решение", заяви Караянчева.

Тя направи аналогия с начина, по който е действала БКП от 1944 до 1989 г.

"25 години нищо в главите на другарите от ляво не се е променило. Промениха се само банковите им сметки и личното им състояние. Останаха и пропагандните прийоми, с които Държавна сигурност манипулираше общественото мнение", нападна още БСП депутатката от ГЕРБ.

По думите й срещу Цветанов са използвани всякакви способи с цел да внушат на "непредубедените зрители", че той е подслушвал всеки български гражданин, а обществото е било подготвяно месеци наред, че Цветанов е виновен и е въпрос само на процедура, той да бъде осъден за неправомерно прилагане на СРС-та.

„Като отговорна политическа сила, ГЕРБ категорично не иска да се намесва в работата на независимия български съд. Противопоставяме се обаче на опитите съдебната система да бъде използвана като оръжие в ръцете на политически кръгове, които са готови да прекрачат всички демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната. Настояваме председателят на парламентарната група на ГЕРБ да получи справедлив процес, съобразен с всички законови разпоредби и процедури”, каза в заключение Караянчева.

В защита на председателя на групата депутати от ГЕРБ пуснаха хаштага #ЦЕЦОЕНЕВИНЕН социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки