Quantcast

Цачева заплаши Манолова със съд за клевета

Нели Чолашка Последна промяна на 17 декември 2014 в 14:33 6145 10

Мая Манолова срещу Цецка Цачева.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева (ГЕРБ) заплаши социалистката Мая Манолова да я съди за клевета.

Това се случи в края на дебата за гласуването на ратификация на споразумение между българското Министерство на икономиката и германското министерство на икономиката и енергетиката.

Мая Манолова обвини от трибуната на парламента Цачева, че се е подписала под документ, с който е разрешила да се публикува в "Държавен вестник" ратификацията преди тя да бъде гласувана от Народното събрание.

"С този акт разпуснахте Народното събрание и го унизихте максимално", каза от трибуната социалистката.

По думите й това е вторият подобен гаф на ГЕРБ след казуса с разрешаването на рекламата на марихуана, заради която в миналия парламент Лъчезар Иванов беше свален от поста председател на здравната комисия. Наказан беше и Светлин Танчев, който в момента е в друга партия - ББЦ.

Цачева заплаши Манолова, че ще я съди за клевета заради тези думи. Тя дори излезе на трибуната да обясни казуса.

"В Държавен вестник се обнародват актове, които носят подписите съответно на представляващия Конституцията. Няма задължение за никой от народното събрание да извършва ревизия на съдържание на постановления, гласувани от Министерския съвет.

Това, което изговори от тази трибуна преждеговорившата, минава границите на емоционално приповдигнати, изнервени дебати в тази зала. Това е груба манипулация, спекулация с твърдения, че нещо вече е обнародвано.

Всякакви подобни изказвания на хора учили-недоучили по процедурата за обнародване в Държавен вестник уронва авторитета на Народното събрание", обяви Цачева.

Меморандумът в крайна сметка беше приет днес на първо и второ четене от депутатите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.12 2014 в 09:39


+ 0 - 0ТАЯ ЖАЛКА ПОЛУЖЕНА С НЕЙНИЯ РАБФАК ПЛЯМПА ЗА "УЧИЛ НЕДОУЧИЛ""".ТОВА ПОЛУГРАМОТНО НИЩО Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ...

17.12 2014 в 19:12

Верно хората с основание се чудят - КОЯ ОТ ДВЕТЕ Е ПО-ТЪПА? Значи аз гласувам все пак за Тетка Шашева, тя е завършила ПУЦ и е била ПАРТИЙНА СЕКРЕТАРКА.

17.12 2014 в 15:57

Ако приемем, че Цачева е права, защо тогава меморандумът е бил приет от Народното събрание на първо и второ четене, както се описва в статията. Значи Цачева е съгрешилата, щото ако не беше, народното събрание просто нямаше да приема нищо, тъй като е нямало да е необходимо. Или имат такова задължение, или не, в случая обаче, явно са имали преди да се обнародва, но не са го направили:-)

17.12 2014 в 15:24

Майче, макар и по-голяма от тебе само със седем години,все пак цецка ти е кака и трябва да я уважаваш! Вярно,че си по-фотогенична,номай си се състарила повече и почвам да разбирам охладняването на Ангел!Що не кротнеш и да направиш стабилно семейство,или чакаш да спечелиш славата на Цола Драгойчева!

17.12 2014 в 15:23

Две еднакво тъпи и бездарни комунистики. Каквото и да са си казали една на друга, вероятно е вярно.

17.12 2014 в 15:11

Скандалното е, че Държавен вестник обнародва ратификация на споразумението 4 дни преди да бъде гласувана самата ратификация. Според въпросното споразумение България трябва да плати 4 млн. на немска фирма, въпреки обратното становище на Министерството на икономиката. Де факто днес се ратифицира въпросното споразумение, а беше обнародвано пред четири дни. Срещу това протестира Манолова

17.12 2014 в 14:50

Мая Тъпото острие на комунистите

17.12 2014 в 14:50

Кюстендилската правна школа е"без аналог в мире",нали другарко Манолова?

17.12 2014 в 14:39

Кокошките се разкоткодякаха. И двете с комунистически корени дружки.