Цецка Цачева: Да видим дали БСП ще бъдат в следващия парламент

OFFNews 25 юни 2014 в 08:21 5223 14

"Нека да видим БСП дали ще бъдат в парламента следващия мандат." Така реагира депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева на въпроса биха ли преговаряли от ГЕРБ с БСП за коалиционно правителство.

Тя бе категорична, че твърденията за преговори за кабинет в рамките на сегашното Народно събрание са спекулации.

"След като минем чистилището на изборите ще има ново правителство. Кабинет в мандата на 42-то Народно събрание е невъзможен", категорична бе тя и поиска "оставка на Орешарски днес", както и "бързи избори". Според нея "избори в края на септември - средата на октомври е прекалено далеч във времето. Държавата дотогава трябва да бъде спасявана".

От ГЕРБ щели да водят преговори с всички, но не и с БСП.

Цачева бе категорична, че дори и при смяна на ръководството на партията на социалистите ГЕРБ няма да преговарят за общо управление с БСП.

"Лидерът не е основание за смяна на политиката на ГЕРБ, каза Цачева.

Повече от всичко ГЕРБ искали да управляват сами. "Искаме да поемем отговорност, да управляваме самостоятелно", обясни Цачева.

За скандалите между Делян Пеевски и Цветан Василев, довели до сегашното състояние на КТБ, Цачева каза само, че това е "елемент, който допълнително разтресе държавата" и че никога не е говорила с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!