Цачева: Този парламент трябва да работи до 29 юли

OFFNews 09 юни 2014 в 16:55 4517 12

Цецка Цачева

За да има избори на 29 септември, която е последната неделя на септември, Народното събрание може да бъда разпуснато най-рано на 29 юли – два месеца преди изборите.

Това обяви зам.-председателката на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева.

„Ако не искаме избори през август, то трябва да съществува до тогава”, уточни тя.

На въпрос дали ГЕРБ ще продължава да присъства в Народното събрание, Цачева отговори: „Ние ще бъдем там, защото очакваме да бъдат прокарани текстове, които са в ущърб на страната. ГЕРБ ще се държи отговорно като опозиция и ще бъде коректив на това, което се случва”.

По думите на Цачева не било вярно, че ГЕРБ си е сменила позицията за задължителното гласуване (в петък сутрента лидерът на партията Бойко Борисов каза, че подкрепя предложението на БСП за задължително гласуване, а по-късно от политическата формация съобщиха, че няма да гласуват "за" това предложение , а искат референдум заедно с предстоящите избори).

Цачева обяви, че ГЕРБ ще поиска в програмата на Народното събрание тази седмица да бъде включено насрочването на референдум с въпросите на Росен Плевнелиев, за който инициативния комитет на проф. Георги Близнашки събра подписи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл