Цачева заплаши Кадиев със съд заради арестувания шеф на ДАИ

ОFFNews Последна промяна на 01 април 2016 в 11:59 3667 7

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева заплаши депутатa Георги Кадиев със съд заради арестувания шеф на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов.

По време на днешния парламентарен контрол Кадиев излезе на трибуната и заяви, че има въпрос не само към министрите, но и към Цачева. Той я попита защо арестуваният шеф на ДАИ е бил нещатен сътрудник на депутата от ГЕРБ Владислав Николов, но от вчера тази информацията е изтрита от публичния регистър на сътрудниците в парламента. 

Цачева призна, че арестуваният Цветанов наистина е бил сътрудник, но обясни, че всеки депутат има право да излъчи нещатни сътрудници. Тя обаче подчерта, че нито председателят на парламента, нито заместниците му имат отношение към тази процедура, защото тя е между сътрудниците и съответните депутати.

"Вярно е, че във вчерашния ден народният представител, който вие споменахте, е поискал негов сътрудник да бъде заличен от регистъра, но от тук правите препратки и внушения, които в рамките на повече от 24 часа излизат от нормалния тон на взаимоотношения между народни представители. Мисля, че е време да сложите край на тези внушения", каза тя. 

Цачева обяви, че няма нищо против да се срещне в съда с Кадиев, ако той не спре с твърденията си, е готова да се срещнат в съда.

Кадиев пък обяви, че с удоволствие ще приеме да я види в съдебната зала. "Ще ни е второто дело, свикнал съм. И ходя лично на делата, не пращам юристите на парламента", каза той.

След това той попита дали ГЕРБ-Плевен ще поеме адвокатските разноски и "дали ще са от парите, които Цветелин Цветанов е отделял по партийна линия". "Нали никой от вас сериозно не вярва, че разните му партийни функционери на ГЕРБ не са се пооблажил", попита независимият депутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2016 в 16:19

A ЦЦ ще я съдят ли за поредната лъжа? Видя се че познавала престъпника от партията си!!!

01.04 2016 в 16:18

След това той попита дали ГЕРБ-Плевен ще поеме адвокатските разноски и "дали ще са от парите, които Цветелин Цветанов е отделял по партийна линия".

Някой май не е гепил без знанието на партията ;)

01.04 2016 в 15:34

Цачева категорично не познава шефа на ДАИ, нещатен сътрудник в парламента, член на ГЕРБ и неин съгражданин. Министър Танева категорично не знае нищо за съученика, продавач на джипове в подопечните и стопанства. И ако искате да знаете, в България няма корупция, камо ли шуробаджанащина.

01.04 2016 в 14:46

не може да го съди, но може да го изключи от бкп, че то горкото вече замина от бсп? или, не? офф и аз ги обърках...

01.04 2016 в 12:14

Цецка Палячева

и

интересно съвпадение с фамилното име Цветанов

01.04 2016 в 12:13

Цецка, 'правистката' от рабфака май не знае, че не може да осъди Кадиев за неща, които говори от трибуната на НС.

Неуки, прости и нагли твари като нея ви пишат законите, другаре гербави.

Добре ги избирате.

01.04 2016 в 12:13

Севернокорейците покориха космоса, ние се занимаваме със Цецка.