Quantcast

Кадиев: Цецка Цачева предложи арестувания шеф на ДАИ. Тя: Груба манипулация!

OFFNews Последна промяна на 31 март 2016 в 09:09 5039 13

Задържаният директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (бивша ДАИ) е номинация на ГЕРБ - Плевен. Цецка Цачева лично го е номинирала пред министъра на транспорта.

Това заяви независимият депутат и основател на политическата формация "Нормална държава" Георги Кадиев пред Нова тв по повод ареста на директора на бившата ДАИ Цветелин Цветанов и повече от 10 служители на агенцията от София, Враца и Видин в рамките на разследване за корупция по сигнали за изнудване на превозвачески фирми, взимане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити, както и издаване на фалшиви книжки.

"Груба манипулация!", възкликна Цачева, която се включи в ефира на Нова след сутрешния разговор с Кадиев. "Този господин съм го виждала един-единствен път на мероприятие в Плевен", продължи Цачева и обвини Кадиев, че говорил така, защото имал "закачка" с нея заради едно прекратено наскоро дело. Той, по думите на шефката на парламента, "причаква премиера Борисов пред моя кабинет в Народното събрание".

"Назначенията и контрола върху работата на служителите трябва да се търсят в съответното министерство. Няма как да кадрувам в друго министерство. Няма такава система председател на Народното събрание да предлага служители", заяви Цачева.

Кадиев, който преди дни подаде сигнал до премиера Борисов за корупция в бившата ДАИ, заяви още, че такива сигнали са били подавани до премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров в продължение на година, че те са били препращани между институциите и накрая се е стигало до абсурдната ситуация агенцията да проверява сама себе си.

"Всеки може да номинира грешния човек, но кой го е пазил?", попита Кадиев и каза, че скандалът е стигнал и до Европа, защото в резултат на корупционните схеми са били издавани фалшиви книжки срещу подкупи на кюрди, живеещи в европейски държави, сред които е Германия.

Според Кадиев един от сигналите е за това, че членовете на т. нар. мобилните групи на бившата ДАИ е трябвало да се "отчитат" по-нагоре с по 50 евро на ден на човек и съответно са изработвали тези пари на пътя.

Той допълни, че сигнали има не само за служители в София, Враца и Видин, а и в Ловеч, Плевен, Варна, Габрово.

"Има пирамидална структура. Парите минават през регионалния директор, стигат нагоре, до най-високото ниво. Има политически чадър", заяви бившият депутат от БСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2016 в 11:01

* Простолюдието, както обикновено, се вълнува повече от следствията, а не от причините за повсеместната корупция. Подкрепихте ли съдебната реформа? Не подкрепихте..........Ами тогава яжте ми .уя *.
И моя, и моя.

31.03 2016 в 10:59

Цецка ще отрича,естествено.
ГЕРБ калинка ли е поредния Цветанов?Категорично-ДА!
Забъркан ли е с корупционна схема с особено опасни последствия за Обществото?Категорично ДА.
Хиляда пъти се пише,за пътната война у нас.Значи,тези хора са активна част от нея,в името на парите.Много е гадно и отвратително-става дума за човешки животи!Дали го е рекъл Кадиев или Филанкишията-все тая.Пожелавам от сърце,хората-участници в схемата на ААА,да срещнат на пътя в реално време,МПС "под чадър"и/или "водач"на МПС с купена от тях,книжка.Пари за надгробен паметник,явно са заработили.

31.03 2016 в 10:57

А защо му обръщате внимание на това комунистическо клепало?

31.03 2016 в 10:22

Спомнете си за какво Николай Колев-босия хвърляше домати по пАРЛАМЕНТА. И как го правеха на луд, включително и Цецка. Той протестираше точно за корупцията в "транспортното" и ДАИ....

31.03 2016 в 10:20

ПЛЕВЕНСКИЯ ПАРЦАЛ ":ПРЕД МОЯ КАБИНЕТ".БАХ ТАЯ ТРЕТОРАЗРЯДНА ПОЛУЖЕНА .КОМУНИСТКА С РАБФАК СЕГА КОМАНДВА ПАРАДА В ТАЯ ЖАЛКА ТЕРИТОРИЯ.ТАЯ КРАВА И ЦЕЛАТА ГЕРБЕРСКА ШАЙКА СА ЗА БЕСИЛО БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА.БЪЛГАРИЯ Е КАПИТУЛИРАНА ДЪРЖАВА.

31.03 2016 в 10:14

Не била го препоръчала тая отвратителна стара комунистическа шаврантия! Да бе, да! Не помним какви ги вършат, нали? Кметчето в Пловдив натикало 147 калпазанина в местното ВиК, онтова педалче в Бургас, че даже и тая мазна пача:

В.Танов: Ало.
И.Фидосова: Ало, здравей, удобно ли е?
В.Танов: Да
И.Фидосова: Днеска ли изтичаше срокът там за митницата Лом?
В.Танов: Да
И.Фидосова: Там всичко окей ли е?
В.Танов: Не е окей.
И.Фидосова: Защо?
В.Танов: Ами щото има, на изпита има 2.90.
И.Фидосова: Как има 2.90 бе?
В.Танов: Ами 2.99 има средна оценка.
И.Фидосова: Айде стига, това ще стане ебаси скандала! Значи ние тука ...
В.Танов: Е добре, какъв е скандалът?
И.Фидосова: ... тука 20 общини обиколихме
В.Танов: Еми, хубаво говорим, 10 човека комисията той няма хал хабер от света това момче.

https://youtu.be/JGFlqU6O7hs

НА КОГО ГИ РАЗПРАВЯТЕ ТИЯ ВЕ?
МАЙКА ВИ ШЕЙ.А МРЪСНА ДОЛНА ПОМИЯРСКА!

31.03 2016 в 09:55

Простолюдието, както обикновено, се вълнува повече от следствията, а не от причините за повсеместната корупция. Подкрепихте ли съдебна реформа? Не подкрепихте. Излязахте ли на улицата? Не. Ами тогава ЯЖТЕ МИ *УЯ.

31.03 2016 в 09:51

мулти-групърче за избори се стяга.

ДС винаги имат готови поне 5-6 политически проекта ако случайно има избори народа да не се обърка нещо.

Чудя се за застаряващата лелка, дето е на всяка манджа мерудия, къде се крие. Вече седмица я няма откакто се обединиха с Радан Кънев

31.03 2016 в 09:42

Аа, не, др. Кадиев е като др. Бокова - кадър на МГИМО, имал е досег с 'вишата' съвецка управленческа школа. За него 'досие' например няма да има, шот неговото е в оная сграда с изглед към известния московски площадь, дето почва с "Л".

Между Кадиев и Цачева разликата е сериозна, дори след демонстрираното напоследък затъпяване и хързулване на първия в посока на див, гербав популизъм и слугуване на бат Бойко.

31.03 2016 в 09:38

Дори да го е предложила. Трябва ли да знае кой какво ще направи в бъдеще.