Кадиев: Цецка Цачева предложи арестувания шеф на ДАИ. Тя: Груба манипулация!

OFFNews 31 март 2016 в 09:09 5930 13

Задържаният директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (бивша ДАИ) е номинация на ГЕРБ - Плевен. Цецка Цачева лично го е номинирала пред министъра на транспорта.

Това заяви независимият депутат и основател на политическата формация "Нормална държава" Георги Кадиев пред Нова тв по повод ареста на директора на бившата ДАИ Цветелин Цветанов и повече от 10 служители на агенцията от София, Враца и Видин в рамките на разследване за корупция по сигнали за изнудване на превозвачески фирми, взимане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити, както и издаване на фалшиви книжки.

"Груба манипулация!", възкликна Цачева, която се включи в ефира на Нова след сутрешния разговор с Кадиев. "Този господин съм го виждала един-единствен път на мероприятие в Плевен", продължи Цачева и обвини Кадиев, че говорил така, защото имал "закачка" с нея заради едно прекратено наскоро дело. Той, по думите на шефката на парламента, "причаква премиера Борисов пред моя кабинет в Народното събрание".

"Назначенията и контрола върху работата на служителите трябва да се търсят в съответното министерство. Няма как да кадрувам в друго министерство. Няма такава система председател на Народното събрание да предлага служители", заяви Цачева.

Кадиев, който преди дни подаде сигнал до премиера Борисов за корупция в бившата ДАИ, заяви още, че такива сигнали са били подавани до премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров в продължение на година, че те са били препращани между институциите и накрая се е стигало до абсурдната ситуация агенцията да проверява сама себе си.

"Всеки може да номинира грешния човек, но кой го е пазил?", попита Кадиев и каза, че скандалът е стигнал и до Европа, защото в резултат на корупционните схеми са били издавани фалшиви книжки срещу подкупи на кюрди, живеещи в европейски държави, сред които е Германия.

Според Кадиев един от сигналите е за това, че членовете на т. нар. мобилните групи на бившата ДАИ е трябвало да се "отчитат" по-нагоре с по 50 евро на ден на човек и съответно са изработвали тези пари на пътя.

Той допълни, че сигнали има не само за служители в София, Враца и Видин, а и в Ловеч, Плевен, Варна, Габрово.

"Има пирамидална структура. Парите минават през регионалния директор, стигат нагоре, до най-високото ниво. Има политически чадър", заяви бившият депутат от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!