Татяна Дончева: В парламента влизат гласовити, но несъстоятелни хора

OFFNews 07 октомври 2014 в 12:33 10024 3

Татяна Дончева

„Парламентът е много разкъсан. Има много голямо присъствие на партии, които според мен са по-скоро митингови, отколкото за работа. Щом хората искат такъв концерт – нека да го видят. Аз смятам, че това, което ще се получи като ефект на парламентарната сцена, ще е по-ужасно от предишния - гласовити хора, които могат да псуват, да плюят, но в никакъв случай не са пригодни за законодателна дейност”.

Такъв беше коментарът на лидера на „Движение 21” Татяна Дончева в интервю за Нова телевизия за резултатите от парламентарните избори.

За "Движение 21" тези избори бяха дебют. Партията, която се яви самостоятелно, взе малко над 1%. Резултатите са много прилични за дебют, макар че биха могли да бъдат и над 4%, коментира Дончева.

„Искаме този парламент и неговите участници да имат достатъчно дълъг живот, за да стане ясна тяхната несъстоятелност”, подчерта Дончева.

По думите й спектакълът, който предстои, няма да бъде приятен.

„Проблемът на Бойко Борисов е, че той е свикнал да играе сам. ДПС ще може да дава скрита подкрепа и затова смятам, че бяха анонсите на Местан (лидерът на ДПС Лютви Местан), че могат да дадат 300, не 100 дни толеранс.

Борисов ще трябва да реши дали да приеме това скрито партньорство. Смятам, че към тази работа могат да присъединят и АБВ например”, коментира още Татяна Дончева.

Според нея обаче едно партньорство с ДПС ще бъде голямо изпитание за нервите.

„Освен това, ако Борисов приеме такава формула, ще трябва да си осигури допълнителни спасителни поясчета, в случай, че ДПС започне да го тресе”, допълни Дончева.

Според нея за разлика от ДПС, БСП не може да предложи скрито партньорство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!