Страхът от нови избори е по-голям от страха от управление

ОFFNews 04 ноември 2014 в 23:23 4770 6

Снимка Николай Китанов

Страхът от нови избори е по-голям от страхът от управление. Поне до пролетта, заяви в ефира на БНТ социологът Антоний Гълъбов.

Онова, което прави впечатление в структурата на кабинета, е, че за първи път тримата вицепремиери нямат ясно очертани ресори. В това отношение между вицепремиерите по европейските въпроси и по европейските фондове няма демаркационна линия, която да е достатъчно отчетлива, коментира Гълъбов.

Според него АБВ е в много сложна ситуация спрямо БСП.

АБВ ще се опитват да поддържат санитарна дистанция от управлението, не съм сигурен, че ще имат министър, каза Антоний Гълъбов.

Социалният антрополог Харалан Александров е на мнение, че преговорите между партиите този път протекоха по-публично.

Ако Бойко Борисов стане отново премиер, както изглежда, ще създаде прецедент в най-новата българска политическа история, каза той.

Преговорите за кабинет се характеризираха с чести смени на позицията, така че наивно би било да се примирим с тези имена сега, коментира от своя страна политологът Първан Симеонов.

Той уточни, че гражданите гласуваха наказателно, двете големи партии имаха по-малко гласове, а по-малките партии получиха много повече от очакваното.

Борисов е много по-смирен, а българите са много по-ядосани, каза Симеонов.

Според политическия анализатор Тома Биков ситуацията в парламента при това широко представителство със сигурност щеше да се дебалансира при друг премиер, освен Бойко Борисов.

Той припомни правителствата на Орешарски и Любен Беров, при които лидерите на управляващата партия не бяха премиери и управленията им не завършиха успешно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови