Стефан Янев се среща с работодатели заради цената на тока

OFFNews 10 август 2021 в 14:18 1079 0

Високите цени на енергетиката рефлектират най-вече в българския бизнес, частното предприемачество и в онези енергоемки производства, в които това до голяма степен се отразява в цената на крайния продукт и го прави потенциално неконкурентоспособен.

Това заяви премиерът Стефан Янев на среща с членовете на Асоциацията на организациите на българските работодатели. В срещата ще бъде обсъдена ситуацията на пазара на електроенергия в България. В нея участват представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

"Ще използваме тази възможност да направим един анализ и да проведем сериозен разговор какво можем и какво не можем, за да преценим какви са полезните ходове и да се опитаме да облекчим ситуацията с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. Разчитаме много на анализа на представителите на работодателските организации, така че да сме наясно и да видим проблемите под всеки един възможен ъгъл", каза премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови