''Спаси София" се регистрира за местните избори в столицата

OFFNews 09 септември 2023 в 15:22 2851 0

Борис Бонев регистрира партията в ЦИК

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Борис Бонев регистрира партията в ЦИК

"Спаси София" се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в местните избори в края на октомври 2023 година.

Председателят на "Спаси София" Борис Бонев заяви, че партията му е успяла да събере 3800 подписа за няколко дни, с които се регистрират за изборите в ЦИК.

"Спаси София" и "Продължаваме промяната - Демократична България" издигат Васил Терзиев като общ кандидат за кмет на София. Бонев коментира, че формациите са се обединили зад Терзиев, защото добруването на София и на гражданите е много по-важно от личните партийни интереси.

Ние добре познаваме проблемите на града и след толкова години най-накрая ще можем да приложим и работещи решения - начело с Васил Терзиев като кмет и в мое лице като водач на листата за общински съветници, допълни Борис Бонев.

"Това, което ще се случи в рамките на следващите няколко месеца, е една много сериозна битка, за да може най-сетне да освободим София от дълбоката коренова система, която моделът на ГЕРБ е пуснал, модел на корупция, модел на липса на амбиция, модел на липса на чувство за естетика", заяви Бонев пред журналисти. 

Трите основни приоритета на "Спаси София" са мащабни инвестиции в столичните квартали, борбата за прозрачност в управлението и срещу корупцията, уточни той. 

Бонев коментира, че "Спаси София" от месеци правят кампания и се срещат с хората по квартали, докато техните опоненти ги няма на терен:

"ГЕРБ и другите ги няма. За пореден път те демонстрират пълно неуважение към хората в този град и страх, и притеснение, защото знаят, че вече никой не им вярва и знаят, че няма какво ново да предложат на хората в София."

Борис Бонев очаква, че ГЕРБ ще чакат до последния възможен момент да регистрират своите кандидати, да ги покажат с надеждата, че няма да има достатъчно време всъщност да се разбере колко несъстоятелни ще бъдат те.

"За нас няма никакво съмнение, че след местните избори в София ще бъде отворена нова страница, в която корупционният модел на ГЕРБ ще бъде изкоренен", каза още Борис Бонев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови