Служебният премиер: Мощен фонд се интересува от КТБ

OFFNews 18 август 2014 в 21:27 17256 7

"Ние като правителство много внимателно следим това, което се случва около КТБ, наблюдаваме действията и на Управителния съвет на БНБ. Днес приех представители на един много мощен фонд, който има желание да се намеси".

Това обяви служебният премиер Георги Близнашки в интервю за "Нова телевизия".

Тези хора са готови да вложат и пари, така че ще приемем предложения от различни групи инвеститори, за да търсим изход от създалото се положение, поясни той.

"Разломът в отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев е разлом в недрата на олигархията. За да излязат от тази ситуация, те тръгнаха в различни посоки и се стигна до цялата драма и падането на правителството. Нещата са взаимно обвързани. Не смятам да заема ничия страна”.

Така Близнашки коментира конфликта между Пеевски и Василев.

Служебният премиер коментира и финансовото състояние на държавата: "Макроикономическите показатели са стабилни, но положението е изключително тежко и затова трябва да се стабилизират различните сфери на обществения живот, за да настъпи един обрат. Наблюдава се едно надценяване на приходите в бюджета, тенденцията е в обратна посока, ниска е събираемостта. Въпреки това смятам, че ще овладеем положението”.

По отношение на това дали окончателно ще бъде спрян проектът "Южен поток”, той коментира, че служебното правителство не трябва да вземе крайното решение по този въпрос.

"Продължаването на проекта трябва да стане в рамките на Европейски съюз, тъй като не сме единствените участници в него. Нуждаем се от допълнителен и задълбочен анализ. Ще привлечем български и международни експерти, за да намерим най-доброто решение”, допълни Близнашки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!