Шефката на ГЕРБ-Перник взела общинска детска градина и я направила частна

OFFNews 08 август 2017 в 11:14 9600 3

Снимка бТВ

Фирмата на председателя на групата общински съветници от ПП ГЕРБ Румяна Гьорева е взела общинска детска градина в града и я е превърнала в частна, съобщава бТВ. 

Заради това в града се готви протест от родители в пернишкия квартал „Могиличе” . Родителите твърдят, че единствената детска градина в квартала е била разделена на общинска и частна. Това е станало с решение на Общинския съвет в миньорския град, което е в полза на фирмата на председателя на групата на ГЕРБ Румяна Гьорева.

Резултатът - в момента половината сграда е реновирана, а другата се руши.

На 19 януари т.г. местният парламент решил половината сграда да бъде дадена под наем. Получила я фирмата на Снежана Гьорева, създадена две седмици по-рано. Директорът на общинската детска градина (подчинен на кмета Вяра Церовска, също от ГЕРБ) дала писмено съгласие са съжителството на двете заведения, без да се допита до родителите дали ще се създаде напрежение.

„Изкарват нашите деца за 3 месеца от детската градина за ремонтни дейности, които не ни касаят”, оплака се Симона, която е една от организатопрките на протеста и допълни, че обещанията за смяна на дограмата и в общинската част останали неспазени. По същия начин стои и въпросът с останалите ремонти, които трябвало да се финансират с наема.

„В държавата има правила, има институции, които отговарят за конфликта на интереси”, заяви Евелина Любомирова от дирекция „Образование” в Община Перник. Тя категорично отрече информациите, че частната детска градина е ремонтирана с общински пари и подчерта, че „ще се предприемат мерки и другата част да бъде така добре изглеждаща”. По думите й там и до момента са правени ремонти.

Румяна Гьорева е отказала да коментира казуса пред bTV с мотива, че не извършва нищо нередно. Тя заяви, че частната й детска градина е в помещения на общинската, които не се използват отдавна и видя политически мотив в протеста.

Румяна Гьорева е зам.-председател на Общински съвет- Перник, председател на групата общински съветници от ПП ГЕРБ, председател на Постоянна комисия „Образование, наука, култура и вероизповедания” и член на Постоянни комисии „Общинска собственост, концесии, приватизация и следприватизационен контрол” и „Транспорт, обществен ред, сигурност и паркинги”.

Общинският съветник Румяна Гьорева провежда приемен ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

3

мнение от IP

08.08 2017 в 16:11

Е айде сега... Взела жената някакви помещения под наем. Ми общинско е, що да не си го вземе тя. Като съветниците в Червен бряг дето единствени поискали да им се санират къщите. Други не искали..

7930

1

jkljkl123

08.08 2017 в 14:18

Последният (надявам се) мандат на ГЕРБ. И естествено грабят като за последно.
 
X

Да помогнем на украинските деца!