След като не стигна дори до балотаж, ГЕРБ си приписа и победата в Пазарджик

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2019 в 12:36 10851 3

Макар че дори не стигна до балотажа в Пазарджик, ГЕРБ се обяви за победител със свой кмет в областния град.

Това стана видно на днешната Национална работна среща на партията, която трябва да обобщи резултатите от местния вот и да начертае промените и посоката пред ГЕРБ занапред.

"Нека да посрещнем силния отбор на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и СДС", призова водещият на събитието - административният секретар Цветомир Паунов. Представяйки помпозно всяка завоювана община, Паунов викаше на сцената спечелилите кандидати. Стигайки до област Пазарджик, той обяви името на Тодор Попов. Това е кметът на Пазарджик, който печели четвърти пореден мандат, като нито веднъж не е бил издиган от ГЕРБ. Попов се оказа в залата, стана от мястото си, здрависа се сърдечно със седящия на първия ред лидер Бойко Борисов и се подреди в редиците на герберските кметове на сцената.

За протокола - Попов се яви на тези избори като кандидат на местна коалиция "Новото време". На предишните избори се явяваше като независим кандидат. Неговият опонент от ГЕРБ - пожарникарят на годината инж. Иван Панайотов, не стигна до балотаж, като на 27 октомври остана трети. ГЕРБ никога не е имала кмет в Пазарджик, макар че на всички местни избори от създаването си досега участва със свои кандидати.

Как и защо Тодор Попов е минал в редиците на ГЕРБ - водещият не обяви.

"В Пазарджик с Тошко (Тодор Попов) се борихме, но той е тук сред нас. Защото те (Попов и новият кмет на Видин, издигнат от СДС - д-р Цветан Ценков - б.р.) са демократи”, каза Борисов по-късно от трибуната.

Междувременно, днес стана ясно, че в открито писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ и до медиите учредители на ГЕРБ в Пазарджик настояват за оставката на областното ръководство на партията именно заради лошо представяне на местните избори. Писмото е подписано от трима бивши членове на ГЕРБ и според областното ръководство това е лична позиция, която не отразява общото мнение на редовите партийни членове в областта.

В писмото се настоява да бъде сменен областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, тъй като „ГЕРБ никога не е имала толкова слаби резултати в региона“, предаде БНР. Найден Шопов е човекът, който загуби миналите местни избори - отново от Тодор Попов. Днес той заяви, че не познава авторите на писмото, тъй като те са изключени от партията още през 2007 година заради "техни лични амбиции, които са били продиктувани от користни цели и несъобразяване с мнението на членовете, симпатизантите и ръководството на партията“. В ГЕРБ Пазарджик няма напрежение, казва още Шопов, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8821

3

bls

07.11 2019 в 13:45

""Няма за какво да се оправдавам, освен че съм си направил една селска къща с един голям двор и това е", каза той. И обясни, че тя струва 300 000 лева заедно с пристройките. Оградата била 86 000 лв. "Разгърната площ от 420 кв. Имам 3,5 декара мои. Останалите са на приятели, с които сме си правили партия", каза още кметът на Пазарджик. По думите му басейнът не е точно басейн. "Едната половина е джакузи, другата е жилищна", уточни Попов. Сградата отсреща пък била фитнес. "То е около 50 квадрата, където си спортувам. Гараж и това е", каза градоначалникът. Той допълни, че къщата е еднофамилна. На долния етаж имало хол, трапезария и кухня. "Горе имам две спални за децата, една за мен и за жена ми", разказа кметът. Селският парник струвал 2000 лева."
Джипът, който кара кметът на Пазарджик, не бил негов, става ясно още от репортажа на бТВ. Колата била на приятели на Тодор Попов. "Фирмата е на мой приятел, фирма за хлебни изделия", твърди кметът.

7913

2

devdimi

07.11 2019 в 13:03

Недействителните бюлтетини са за обюоински съветници заради сложните бюлетини с преференции.
За кметове няма почти недействителни.

14751

1

Нострадамус

07.11 2019 в 12:54

Общият брой на недействителните бюлетини на изборите за местна власт са 661 000.
Това са хора, които са гласували против борисоФФ и ГЕРБ.
Преди време кмета на Пловдив на инструктаж на кадрите на герб, участващи в избирателни секции, показа нагледно как една бюлетина, която не е за кандидат на герб, лесно може да стане НЕДЕЙСТВИТЕЛНА !
 
X