Слави Трифонов сравни подслушването на политици с аферата Уотъргейт

OFFNews Последна промяна на 21 май 2021 в 15:12 2629 0

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов сравни подслушването на политици с аферата "Уотъргейт" и призова за незабавни присъди за хората, които са поръчали и извършили това престъпление.

Според него това е ярко доказателство, че държавата не е управлявана от демокрацията, а от мафията. Нещо повече - била е овладяна от мафиотски структури, които са използвали държавата за личните си интереси и не са се притеснявали да използват силовите структури за лични интереси.

И заключава: "По-голямо доказателство за това, че мафията си е имала държава - здраве му кажи".

Ето какво написа Слави Трифонов във фейсбук:

Вчера генерал Атанас Атанасов, който е съпредседател на „Демократична България“ и бивш директор на бившата Национална служба „Сигурност“, заяви следното пред Българското национално радио:
"32-ма души от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от "Вътрешна сигурност" на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП". Край на цитата.

А днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди казаното от генерал Атанасов и заяви пред Нова телевизия, че премиерът Стефан Янев е бил сред подслушваните политици.
Не знам дали разбирате колко чудовищна е тази информация?!

Разбира се, веднага се сещам за аферата „Уотъргейт“ в САЩ. Тогава представители на щаба на кандидата за президент и действащ президент на САЩ - републиканецът Ричърд Никсън, се опитват да монтират подслушвателно устройство в щаба на Демократическата партия в хотел „Уотъргейт“ във Вашингтон.

В резултат на това Ричърд Никсън подава оставка. Само че това е в САЩ през 1972 година, а ние сме в България, член на ЕС и НАТО през 2021 година. И защо е чудовищно всичко това?

Защото показва, че държавата не е била управлявана от Демокрацията, а от Мафията. Била е овладяна от мафиотски структури, които са използвали държавата за личните си интереси и не са се притеснявали въобще да използват силовите служби на държавата за личните си интереси. По-голямо доказателство за това, че мафията си е имала държава - здраве му кажи!

За хората, поръчали и извършили това престъпление, веднага трябва да последва обвинение, съд и присъда. Само така ще покажем, че в България все още има остатъци от демократична и правова държава.

Всичко това с общи усилия може да го изчегъртаме на 11 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови