Слави се подиграва с посещението на папата у нас

OFFNews 07 май 2019 в 23:58 32767 18

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

"От три дена не съм на себе си. Не съм спал, не съм излизал от нас. Какво съм правил? Благоговеех! Коленопреклонно коленича пред изконната за нас, българите, религия - католицизма. Самобичувах се. Три дена. Като във филма "Името на розата". Самобичувах се за грехове, които дори не съм извършил."

Това заяви тази вечер в шоуто си водещият Слави Трифонов. В предаването той иронизира посещението на папа Франциск у нас и освен хапливия коментар, посвети и два скеча на събитието - с участието на Краси Радков, Иво Сиромахов и Иван Кулеков.

От три дена вечерям само нафора, пия светена минерална вода и си лягам с кардиналска шапчица, червена. Защо правя всичко това? За да бъда достоен за височайшото посещение на папата у нас. Той вече замина към другата България - Северна Македония. Но аз искам да благодаря най-официално на всички телевизии за творческия устрем и религиозното дръзновение, с което отразиха всяка малка стъпчица на големия папа. Една малка стъпка на големия папа - една голяма крачка за българската ТВ журналистика, иронизира Трифонов.

Ама толкова съм доволен, ама толкова съм щастлив. Папата прави богослужение - ние нищо не разбираме. Обаче сме щастливи. Ами вие ходили ли сте в катедрала на католическо богослужение? Не. България беше катедрала на католическо богослужение. И всички бяхме щастливи. Вярно - аз пред телевизора, у нас, докато се самобичувам. Но имаше хора, които успяха да минат, толкова трудности да прескочат, да успеят, да стигнат, да тичат. И накрая кеф! Папата говори, те не разбират, ама се кефят. Само един човек може да се мери с присъствието на папата по телевизиите ни тези дни. Това е той, българският папа, мамата, мамата на всички ни, българският министър-председател! - каза още телевизионният водещ.

В началото на предаването Трифонов уточни, че до последното издание на "Шоуто на Слави" остават 62 предавания.

Затова ще ви разказваме за някои неща, които са се случили в шоуто и извън шоуто, но зрителите не са ги видели. Ще разказвам с помощта на моите колеги, обясни той, но изобщо не засегна темата какво ще прави заедно с екипа си след последното издание на "Шоуто на Слави" на 31 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8296

18

geko

10.05 2019 в 18:29

Ех Слави, Слави.... това твое изказване е АДСКИ ТЪПО.

15914

15

поп Дръвчо

09.05 2019 в 14:51

Слави видя какво стана в Украйна и почна да загрява същата песен.

Споко, ние етапа на който е сега Украйна вече сме го минали. Няма да стане президент.

23293

14

Стефан

08.05 2019 в 14:27

Логиката го определя, батка, логиката. Когато всякакви пишман аргументи се трупат накуп, това вече е "ми щото пък така, а оня не кефи", а не аргументирано мнение. И когато всичко се поръси и с толстоизъм, в най-инфантилната му форма, то и разговорът става безсмислен.

11719

13

Краси

08.05 2019 в 14:23

Точно тоя ли чалгар ще се произнася за моралните качества на католицизма и папата? Освен духовен глава на католиците, папата е и държавен глава на малка държавица с огромно влияние по цял свят. Затова дори в преобладаващо мюсюлмански държави го посрещат с почести и отразщват изявите му по цял свят.
Без да съм вярващ, от пръв поглед изпитах дълбока симпатия към папа Франциск (не мога да твърдя това за предшествениците му), каквато не мога да изпитам към нашите православни синодални старци. Защо ли? Защото папа Франциск не е бил служител на ДС, не се държи като мутропоп и не се кланя на руския патриарх - агент на КГБ. Той се държи човешки и звучи правдоподобно, когато проповядва любов и разбиране към по-слабите и нещастните - това само егоистите не могат да го оценят.
А що се отнася до чалгаджията - доста добре би било наистина да преустанови телевизионното си присъствие - може пък на негово място в програмата да сложат нещо по-гледаемо.

5999

11

Magrat

08.05 2019 в 13:46

Кой определя кои са мухите и кои кюфтетата?
Твърде много "отделно" има в този свят. От него идват ксенофобията, шовинизмът, расизмът, враждебността между религиите, хомофобията, геноцидите, терористичните актове, тоталитарните режими, лагерите, войните... Папата работи срещу това "отделно". Трифонов и църквата работят за "отделното", казват кое е "наше" и кое е "чуждо" и внушават, че у нас няма място за "чуждото" с неговите истини. Истинни са само нашите истини. Всичко друго е ерес.
Чух едните, чух и другите и избрах пред кого да благоговея. :)

23293

10

Стефан

08.05 2019 в 13:18

А също така Злото е лошо, а Доброто - добро.
Мда. А да пробваме мухите отделно - кюфтетата отделно?

БПЦ, и разните граждани, реагираха както можаха, на съвършенно неадеакватното представяне на това събитие. И на тежко неадекватното благоговение на хора, които по никакъв начин нямат отношение към никакви църковни дела.

5999

9

Magrat

08.05 2019 в 12:53

Никой никого не е сатанизирал? Поинтересувайте се какво е говорил митрополит Николай тези дни. Както и почетете коментарите на новините за папата в "Гласове" и в страницата на БПЦ във Фейсбук. Масово се ползва лексика като еретик, антихрист и сатана. Откъде смятате, че на миряните им идват такива идеи, ако папата не се сатанизира?
А обвиненията към нашата църква съвсем не са неадекватни. По-православни ли сме от вселенския патриарх Вартоломей или от румънския патриарх? Наистина ли вярвате, че отношението на църквата към папата е въпрос на канон, а не на геополитика? Колко точно бяха митрополитите бивши агенти на ДС? 11 от 15 ли? Вярвате ли, че това няма нищо общо?
 
X

Да помогнем на украинските деца!