Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Слави адвокатства на Кремъл за Скрипал: Русия е невинна до доказване на противното

OFFNews 27 март 2018 в 23:59 16351 26

Снимка Сергей Антонов - OFFNews

Тирада, с която би се гордял всеки един от контролираните от Кремъл руски федерални телевизионни канали, прозвуча във вторник вечерта в "Шоуто на Слави".

Слави Трифонов изчете обръщение към зрителите, в което заклеймява решението на редица държави за изгонването на руски дипломати заради случая със Сергей Скрипал.

Трифонов заяви дословно: "Уважаеми зрители, от известно време насам целият свят се занимава с опита за убийство на руския шпионин Скрипал и неговата дъщеря с нервнопаралитично вещество в Англия. И въпреки това, че няма обективни доказателства по смисъла на международното право и закона като такъв въобще, страните от целия свят се надпреварват да експулсират руски дипломати, твърдейки, че тъй като вероятно руснаците са виновни, те - руснаците - трябва да бъдат наказани. Добре бе, уважаеми зрители, как така за едни хора са важни доказателствата, а за други са важни вероятностите? Кой го определя това?" 

"Замислете се: кой определя, кой решава кога доказателствата са важни и кога са важни съмненията. Това не ви ли се струва твърде непочтено? И днес гледах предаването на Цветанка Ризова, в което на гости беше един много умен българин - Стефан Солаков (щатен служител на Държавна сигурност и водещ по телевизия СКАТ - б.р.), който сравни това, което се случва сега на руснаците, с това, което ни се случи на нас покрай опита за убийство на папа Йоан Павел Втори. И тогава, въпреки че нямаше доказателства, същата тая световна общественост реши, че ние сме виновни за опита за убийство на папата. Е, после се оказа, че не сме ние. А нали сте чували тоя израз: после върви обяснявай, че нямаш сестра.

Уважаеми зрители, аз не съм ничий адвокат, но знам, че всеки е невинен до доказване на противното. И ако не спазваме това правило, е напълно ненужно да твърдим, че сме правови държави" - каза още Слави Трифонов.

До момента 26 държави са взели решения за изгонване на руски дипломати заради случая със Сергей Скрипал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

24

HristoSliven

28.03 2018 в 21:46

На 101% съм съгласен с мнението на С.Трифонов! И ако се замисля, само "за статистиката", колко случаи е имало на подобни активни мероприятия от страна на USA/UK, от които и до сега си патим, ние в БГ и света - опита за убийство на папа Йоан Павел II "от България-Сергей Антонов" , създаването на Бин Ладен/Ал Кайда, създаването и протекциите и до момента за Ислямска държава, Садам Хюсеин и неговите ОМП/БОВ, "спонтанните революции" и сриването на цяла Северна Африка, опита за преврат в Турция, опитите за създаване на кюрдска държава за смертка теритотиалната цялост на съществуващи суверенни държави, организиране на целенасочена миграция на население от Африка към Европа, "Брекзит"....
За какво не е прав Дългия чалгар?!
И, за да няма съмнения- не харесвам Трифонов! Той и негвия формат са манипулатори. В конкретни случай обаче, той е абсолютно прав. България има свои интереси и трябва да ги отстоява!

11610

21

Prologue

28.03 2018 в 17:10

Браним истината и справедливостта? Докато я браним, губим най-важното в себе си - човечността! Аз лично виждам тук единствено злоба , а като има злоба, няма как да има истина. Защо не признае всеки един от вас, че вашата преценка за истина се базира на злобата, която имате към дадено нещо? Ти би ли го направил? Неееее, ами как тогава искаш да видиш истината бе човеко? КАК?

8753

20

Кинджо

28.03 2018 в 16:50

Не харесвам Слави, не харесвам и Путиновия режим, но тук дългия е прав. Вещество което всеки можел да забърка сам, запасите от които са унищожение в Русия, няма дори доказателство че въобще то е използвано ..... Стана ясно обаче от къде идва финансирането на новия политически проект, което също беше важно да се знае.

11610

18

Prologue

28.03 2018 в 16:15

ФАКТИ и доказателства? Ами кой в днешно време излиза пред хората с факти и доказателства? НИКОЙ! Дори и ти Славчо и всичко долу пишещи дрънкате неща, които само гадаете. Всеки изкарва нещата така, както му харесват, а това в действителност какво е, няма никакво значение. Вместо да се противопоставите на мръсната игра, вие ставате част от нея взимайки страна, без значение коя. Фък офффф, скапани интриганти, политиканти, интересджии, тия скапаняци си играят с бъдещето на този свят и са на прага да го унищожат с глупавите конфликти помежду им, а те седнали да ги бранят със зъби и нокти....

26179

17

ELPIDA

28.03 2018 в 14:44

Нелогичен вой срещу изказването на Дългия, нелогично решение на някои страни да експулсират руските дипломати! Sancta Simplicitas!
 
X

Подкастът на OFFNews