Симеонов не е чул "нито един сериозен аргумент срещу Бинев"

OFFNews 06 декември 2014 в 17:53 3964 16

Валери Симеонов

До момента аз не съм чул нито един сериозен аргумент срещу избора на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура.

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по време на Втория конгрес на НФСБ. 

Не виждам желание от страна на тези, които протестират, да търсят решение на проблема. Поканихме ги да разговарят, за да чуем поне един аргумент, посочи Симеонов.

По думите му всеки проблем може да намери своето решение, стига то да бъде търсено.

Валери Симеонов изрази готовност да разговаря с председателя на Народното събрание Цецка Цачева относно избора на Слави Бинев.

По-рано днес Цецка Цачева коментира, че след като изборът на председателя на комисията по културата и медиите среща такъв сериозен отпор, би трябвало да бъде преосмислен. По думите й вариантите били два - Слави Бинев сам да се оттегли от поста или парламентарната група, която го е излъчила, да стори това.

Питайте Бинев дали ще си подаде оставката, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт.

На въпрос дали ще му я поиска, Симеонов каза, че няма да избързва с отговора.

Ако трябва, ще говоря с Цачева на какво основание тя е поискала оставката на Бинев, ако наистина я е поискала, коментира той.

Най-важният въпрос за нас е спирането на новините на турски по БНТ и по този въпрос предстоят разговори, заяви Валери Симеонов. Не сме се отказали, напротив - обединили сме се с реформаторите за това, добави той.

Симеонов каза още, че би искал в страната да се въведе задължително гласуване от 2015 г.

На партийния форум днес той бе преизбран за лидер на НФСБ с пълно единодушие. На конгреса днес бяха променени и структурата, и уставът на партията. НФСБ вече ще има само един председател и трима заместник-председатели.

Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев бяха избрани за заместник-председатели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!