Симеонов: Местан ще направи нова протурска партия

OFFNews 26 декември 2015 в 16:37 5200 4

Валери Симеонов.

"Турция ще продължи да опитва пряко да се бърка в работата на България, вероятно пак с Местан, но под формата на друга политическа партия", заяви Валери Симеонов пред "Фокус".

Той се пошегува, че ДПС се е разцепила на кърджалийска и делиорманска група, но не знае колко точно депутати ще се отцепят.

„Ще има пряко зависима група от Турция, която ще се отдели от ДПС и останалото ще остане вярно на Ахмед Доган. Турция ще продължи да опитва пряко да се бърка в работата на България. Това, което прави и до момента чрез Лютви Местан, ще продължи да го прави, независимо чрез кого. В случая пак ще е с Лютви Местан под формата на друга политическа партия вероятно. Това ще продължи – опитът на Турция да се намесва във вътрешните работи на България по такъв безобразен и брутален начин, по който го прави и днес. Що за безобразие? Как така посланик, дипломати ще вървят като охранители на Лютви Местан, за да го пазят? От какво?. Да не говорим, че неговото поведение е точно като на един разкрит резидент на чуждото разузнаване. В първия момент, в който е изключен, той бяга да осигури сигурността си в турското посолство. Може ли да си представите български граждани? Маските паднаха”, каза още Симеонов.

Според Красимир Каракачанов от ДПС ще се отцепят 5-6 души, които ще създадат нова партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови