Симеонов: Искат да се дрънка за Истанбулската конвенция до Евроизборите, референдумът е за политическа реклама

OFFNews 07 февруари 2018 в 19:41 8010 8

"Искат да се дрънка за Истанбулската конвенция до Евроизборите, а след това да вкарат като тема този референдум". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "Още от деня" по БНТ относно предложението на партньора му от ОП Красимир Каракачанов да се направи референдум за еднополовите бракове. 

Според него референдумът е оръжие за политическа реклама, а по време на изборите за евродепутати избирателите да пуснат и бюлетина за съответната партия, чиято позиция за въпросите на референдума подкрепят.

"Не е редно да се наливат 20-30 млн. лв. държавни пари за реклама на политическа партия. Тях ги интересува да направят това, което направи Слави Трифонов", коментира Симеонов.

Той заяви, че въпросът за еднополовите бракове вече е решен от Конституцията и че въпросите в подобен референдум са "безсмислени".

По думите му Каракачанов спекулира, че в Унгария и Хърватия има такъв референдум, а от ВМРО се опитват "да направят това, което направи Слави Трифонов".

"Колегите малко залитат по малко повече медийни изяви. Специално за ВМРО, такава им е политиката", обяви Симеонов.

Той дори се похвали, че е убедил министрите Ивайло Московски, Кирил Ананиев, Нено Димов и Владислав Горанов да гласуват против документа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!