СИК в Кокаляне пречи на дама да гласува, защото подкрепя независимия кандидат за кмет на Панчарево

OFFNews 03 ноември 2019 в 13:37 10556 4

Секционна комисия в Кокаляне опита да спре от гласуване Галина Бел от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне, което подкрепя независимия кандидат за кмет на района Николай Гюров срещу опонента му и досегашен кмет от ГЕРБ Димитър Сичанов. 

Бел е австрийски гражданин и е гласувала на първия тур на 27 октомври. Сега обаче от комисията й обяснили, че няма да бъде дописана в избирателния списък, в който не фигурира, въпреки че живее от години в Кокаляне и има регистрация тук, разказа тя пред репортер на OFFNews. Според СИК предишното й допускане за гласуване било грешка и от общината ги предупредили да не разрешават на Бел да отиде отново до урните. 

Тя обаче подала сигнал в ОИК-София по телефона и пуснала gsm-а си на говорител. Така членът на ОИК обяснил на висок глас на колегите си в СИК, че Бел има право да гласува, щом не фигурира в списъка на заличените лица (“забранителен списък”).

Така опитът на община Панчарево да удари под кръста независимият кандидат Николай Гюров и да сплаши привържениците му претърпява провал. Бел получава необходимата декларация и успява да гласува в секцията в Кокаляне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4004

4

Toni Genov

05.11 2019 в 13:32

И аз не съм доволен от бившия кмет на село Бистрица, без да пита всички наследници на баба ми Кремена погребаха човек който няма регистрация адресна в село Бистрица, а и няма на негово име нищо в село Бистрица.
Погребаха го в гроба на баба ми без да иска съгласие от всички наследници!!!
Този индивид е позор за кмет за мен!!!

4245

3

rrr11

03.11 2019 в 15:59

То и аз не бих гласувал за ГЕРБ, но с тази публикация и то в деня на изборите падате по-ниско и от тяхното ниво. Много жалка пропаганда, но за Офнюз си е нормално.

6000

2

nikolai081

03.11 2019 в 15:47

И откъде знаят за кого е щяла да гласува?
И за кого е гласувала първият път?!Това може да се знае само ако някой е платил на тази жена и знае,че ще гласува за него!

6000

1

nikolai081

03.11 2019 в 15:46

Я стига сте писали глупости!!!
Мислите ли,че е възможно това!Кой ще си позволи такова нещо пред очите на цяла опашка?
Само компромати и лъжи!