Сийка Милева: Благодаря Ви за включването, пожелавам хубаво лято

Говорителката на Гешев нарече критиките към тях политически изказвания

OFFNews Последна промяна на 04 юли 2021 в 11:46 7311 1

Снимка Архив

Прокуратурата трябва да си взаимодейства с останалите власти, което е в интерес на гражданите и обществото, заяви Сийка Милева пред БНТ в отговор на критиките на Антон Кутев за работата на прокуратурата.

"Това е моят коментар, благодаря Ви за включването, пожелавам хубаво лято на Вас и на Вашите зрители", каза тя и прекъсна линията три минути след началото на интервюто.

В момента се намираме в предизборна кампания, но за пореден път заявявам, че няма да допуснем прокуратурата да бъде въвлечена в единоборство между партиите, заяви говорителят на главния прокурор.

Така тя отговори на критиките на говорителя на Министерския съвет, който обвини прокуратурата, че не работи по подадените от служебното правителство сигнали за нарушения. Милева заяви, че само единици са случаите, при които прокуратурата е сезирана за извършени престъпления, а дори в повечето случаи се самосезира. 

Според вея поставянето на условия от политици за това как да се провеждат дадени разследвания и в какви срокове по никакъв начин не съответстват на принципите на правовата държава и противоречат на закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови