Сидеров: „Стратегия 2020" се пише във Вашингтон

OFFNews 06 септември 2014 в 17:17 5461 29

Волен Сидеров

„Стратегия 2020" се пише във Вашингтон, нашите управници са само слуги, заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

Сидеров има предвид "Визия 20/20: България в НАТО и в европейската отбрана", която породи остра дискусия по темата заплаха ли е Русия за националната сигурност на България.

Проект на документа беше публикуван преди седмица на сайта на военното министерство и в него рисковете от Изток беше посочена Русия и конфликтите с нейно участие и хибридната война, която тя води.

Малко по-късно проектът беше свален от интернет страницата, а след заседание на служебното правителството премиерът Георги Близнашки обяви, че документът ще се преработи.

Сидеров припомни, че заради този документ е дал военния министър Велизар Шаламанов на прокуратурата.

„Сега обаче ще подам сигнал, освен срещу Шаламанов, и срещу Плевнелиев (президентът Росен Плевнелиев), за това, че подкрепя един престъпен режим, превишава правомощията си и от името на България обещава парични средства за украинската хунта", заплаши Сидеров.

„Плевнелиев иска САЩ да се намесят в България. Да дойдат тук, да установят командване - не че нямат, но това да се официализира, защото сега България е командвана от САЩ. Българските офицери да козируват на американски началници и да правят каквото те им наредят. Това още повече засилва моето убеждение, че трябва да проведем референдум за оставането на България в НАТО. Аз съм категорично за излизане на България от НАТО, защото това ще донесе на страната ни спокойствие, неутралитет, вместо сегашното истерично въвличане във военни действия", аргументира се националистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!