Сидеров моли Цацаров да разследва Близнашки

Нели Чолашка 18 август 2014 в 13:47 3984 3

Волен Сидеров, лидер на "Атака".

Във връзка с встъпването в длъжност на новото служебно правителство в публичното пространство бе изнесена информация, че по отношение на новоназначения служебен министър председател г-н Георги Близнашки е налице конфликт на интереси по смисъла на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Това е написал лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров.

Причина за нападките срещу Близнашки е фактът, че все още е член на неправителствени организации - Център за конституционни изследвания и Дружество за развитие на социално-икономическите изследвания. Това стана ясно от декларацията му за конфликт на интереси. Като служебен премиер той няма право да участва в НПО-та.

"С оглед на изложеното Ви моля да предприемете необходимите действия по Ваша преценка за установяване на обстоятелството дали има извършено от г-н Георги Близнашки престъпление по чл.308 от НК и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност", пиша в края на писмото на Сидеров до Близнашки.

Междувременно днес "Атака" се регистрира в ЦИК за парламентарните избори на 5 октомври. Националистите внесоха максималния възможен брой подписи - 9 999. 

„Днес е един много специален ден за България. 18-ти август е ден на успение на Св. Иван Рилски. Това е небесният покровител на България и е хубаво всеки българин днес да запали свещ и да се помоли за България и за българския народ, за целостта на страната, за мир, благоденствие и за добър живот, защото България отива на зле”, обяви Сидеров, след като регистрира партията си.

На изборите за Европейски парламент за "Атака" гласуваха едва 2.97% от избирателите. С подобен резултат националистите на Сидеров няма да вкарат нито един депутат в парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!