Русия отрече да е давала орден на Сидеров

OFFNews Последна промяна на 29 април 2014 в 15:55 23698 43

Горната камара на руския парламент - Съветът на федерациите - отрече да е давала държавен орден на Волен Сидеров, както твърди пресцентърът на партия "Атака".

Орденът "Звезда Отечества”, с връчването на който националистът откри предизборната си кампания от Москва, не е държавно отличие, а обществено отличие, показа разследване на "Господари на ефира". Това означава, че руският парламент няма правомощията да връчва „Звезда Отечества”, потвърди говорител на Съвета на федерациите.

На 25 април Волен Сидеров, Магдалена Ташева и Десислав Чуколов откриха предизборната си кампания за евровота в руската столица. В разпространена до медиите информация от пресцентъра на партията бе съобщено, че Сидеров е бил награден с орден „Звезда отечества”, който се давал за принос в развитието на отношенията между България и Русия.

Наградата е била връчена на Сидеров от руския космонавт Борис Волинов. "Орденът „Звезда отечества” се присъжда на Волен Сидеров от Горната камара на руския парламент за принос в развитието на отношенията между България и Русия."

В репортажа на "Господари на ефира" говорителят на горната камара на руския парламент отрече институцията да е награждавала атакиста.

"Съветът на федерациите няма правомощия да връчва такъв орден. Как е възможно космонавт да връчва нещо от наше име? Само ръководството на Съвета на федерациите може да прави това", отговаря говорител на съвета.

Освен, че не е официален държавен орден, „Звезда Отечества” може дори да се купи и по интернет, показа справка на "Господарите".

ОFFNews потърси за коментар ПП "Атака". Оттам заявиха единствено, че "това са компромати по време на предизборна кампания".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.05 2014 в 11:13

Не вярвам Русия да е отричала, аз от друго място освен подкупените господари на ефира, не чух някой друг да потвърждава.

05.05 2014 в 17:27

Затворете си лигавата уста, че ви текат лиги от омраза и клевети!!! Да ти връчи космонавта Борис Волинов такова отличие е гордост, а не срам ! Не е държавно отличие, а е на определено сдружение на достойни хора на артисти и други дейци на културата! http://www.newsbg.ru/obschestvo/89-obschestvo/8786-lider-bolgarskih-natsionalistov-nagrazhden-rossijskim-ordenom-zvezda- otechestva.html

05.05 2014 в 17:22

ЗАТВОРЕТЕ СИ ЛИГАВАТА УСТА, ЧЕ ВИ ТЕКАТ ЛИГИ ОТ ОМРАЗА И КЛЕВЕТА! Да ти връчи такова отличие космонавта Борис Волинов, не е срам, а гордост! Отличието не е държавна награда, а на сдружение на артисти и хора на културата!
http://www.newsbg.ru/obschestvo/89-obschestvo/8786-lider-bolgarskih-natsionalistov-nagrazhden-rossijskim-ordenom-zvezda- otechestva.html

02.05 2014 в 11:55

Пък на мен ми връчиха държавен орден от Северна Корея, за най-миризливи кисели краставици, след бомбаж.
На Чукалов му връчиха държавно отличие за завършено начално образование, от училището за бавно развиващи. На момичетата от нашата парламентарна група им връчват по един........! По-възрастните женоря пък се сърдят, че не им връчват нищо.
Като гласувате за нас на изборите,гаранция ще ви го връчим.
Ваш ПАВЕЛ ШОПОВ

30.04 2014 в 16:57

Как да не е връчен ордена като имаше снимки видео и всичко, че са били в Русия и да им дали орден! То по тази логика излиза, че и ордена стара планина можеш да си го купиш от някоя сергия! Това са предизборни компромати естествено, че ордена е истински! Платените на ефира просто клепат преди избори!

30.04 2014 в 16:56

Как да не е връчен ордена като имаше снимки видео и всичко, че са били в Русия и да им дали орден! То по тази логика излиза, че и ордена стара планина можеш да си го купиш от някоя сергия! Това са предизборни компромати естествено, че ордена е истински! Платените на ефира просто клепат преди избори!

30.04 2014 в 13:29

За невярващите, че Сидеров си лъже най-откровено, е добре да видят предаването на "Господари на ефира", в което разговарят по телефона с официалните лица в Русия.

30.04 2014 в 12:53

Фалщив орден за фалшив човек.

30.04 2014 в 12:20

Волен, в петък беше в Бургас. Как е открил от Москва?!?

30.04 2014 в 02:46

Разследването беше на Бивол-а... смотаняци